Business & Finance Τρίτη 13/12/2022, 11:51
ΑΓΟΡΕΣ

Cryptos: Ατάραχη η αγορά μετά τη σύλληψη του Bankman Fried – Ανέκαμψε στα 17.000 το bitcoin

Cryptos: Ατάραχη η αγορά μετά τη σύλληψη του Bankman Fried – Ανέκαμψε στα 17.000 το bitcoin

Ανεπηρέαστη φαίνεται μέχρι στιγμής η αγορά κρυπτονομισμάτων παρά τη σύλληψη του Sam Bankman-Fried για κατάχρηση κεφαλαίων πελατών της FTX.

Το Bitcoin καταγράφει κέρδη 1,40% το τελευταίο εικοσιστετράωρο, έχοντας ανακάμψει τις τελευταίες ημέρες στα 17.200 δολάρια. Αντίστοιχα, το Ethereum σημειώνει κέρδη 1,26% αγγίζοντας περίπου τα 1.267 δολάρια λίγο πριν τις 12 μ.μ. ώρα Ελλάδος.

Σύμφωνα με στοιχεία του CoinMarketCap, η αποτίμηση ολόκληρης της αγοράς κρυπτονομισμάτων έχει αυξηθεί κατά 0,5% το τελευταίο εικοσιτετράωρο και συνολικά ανέρχεται στα 846,41 δισ. δολάρια.

Σημειώνεται πως η αγορά των κρυπτονομισμάτων βούλιαξε μετά την κατάρρευση του FTX, άλλοτε ενός εκ των μεγαλύτερων ανταλλακτηρίων cryptos παγκοσμίως. Έπειτα από τουλάχιστον έναν μήνα, οι επενδυτές άρχισαν να δίνουν ξανά ώθηση στην αγορά την περασμένη εβδομάδα, όταν το Bitcoin επανέκτησε και τα 17.000 δολάρια.

Παρότι πρόκειται για σημαντική ανάκαμψη, η αξία του δημοφιλέστερου κρυπτονομίσματος έχει υποχωρήσει κατά σχεδόν 80% από το ιστορικό υψηλό του Νοεμβρίου του 2021.

Η σύλληψη του Bankman-Fried

Σήμερα τα ξημερώματα, ο Bankman-Fried που άλλοτε θεωρείτο παιδί θαύμα της αγοράς cryptos και πιο πρόσφατα πυροδότησε κύμα πτωχεύσεων και δυσπιστίας στον κλάδο, συνελήφθη στις Μπαχάμες.

Ο Bankman-Fried βρίσκεται υπό κράτηση εν αναμονή της διαδικασίας έκδοσης, δήλωσε ο γενικός εισαγγελέας της χώρας, Ryan Pinder. Οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς στο Μανχάταν σχεδιάζουν να αποσφραγίσουν τις κατηγορίες σε βάρος του σήμερα το πρωί.

Εν τω μεταξύ, η αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αναμένεται σήμερα να απαγγείλει κατηγορίες σε βάρος του Bankman-Fried για παραβιάσεις της χρηματιστηριακής νομοθεσίας σε ό,τι αφορά τη διαχείριση κεφαλαίων του χρεοκοπημένου πλέον χρηματιστηρίων κρυπτονομισμάτων FTX.

Ο Bankman-Fried αντιμετωπίζει έρευνες στις ΗΠΑ και τις Μπαχάμες, όπου ήταν η έδρα της FTX, για μια σειρά πιθανών παραπτωμάτων. Ένα βασικό πεδίο των ερευνών είναι εάν τα κεφάλαια των πελατών δανείζονταν στην εταιρεία trading Alameda Research, την οποία επίσης είχε ιδρύσει ο Bankman-Fried.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Συνελήφθη ο Sam Bankman-Fried

Μετανιωμένος ή απατεώνας του crypto; Η απολογία του Sam Bankman-Fried στο Twitter

Ο βασιλιάς πέθανε, ζήτω ο βασιλιάς: Ποιος είναι ο «CZ» που θα σώσει το crypto

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News