Business & Finance Δευτέρα 12/12/2022, 23:00
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Δυνατή ανοδική διόρθωση με το βλέμμα σε πληθωρισμό και Fed

Wall Street: Δυνατή ανοδική διόρθωση με το βλέμμα σε πληθωρισμό και Fed
Mε άνοδο έκλεισε τη σημερινή συνεδρίαση η Wall Street, καλύπτοντας μέρος των απωλειών από την προηγούμενη εβδομάδα, με τους συναλλασσομένους να περιμένουν εναγωνίως τη συνεδρίαση της Φέντεραλ Ριζέρβ και τα στοιχεία για τις τιμές πληθωρισμού στις ΗΠΑ για το μήνα Νοέμβριο που ανακοινώνονται αύριο Τρίτη. 

O Dow Jones ενισχύθηκε 528,58 μονάδες ή 1,58% στις 34.005,04 μονάδες, στο πρώτο κλείσιμο πάνω από τις 34.000 μονάδες από τις 2 Δεκεμβρίου. Ο S&P 500 ενισχύθηκε 1,43% κλείνοντας στις 3.990,55 μονάδες, ενώ ο Nasdaq διαμορφώθηκε στις 11.143,74 μονάδες με άνοδο 1,26%. 

Η άνοδος των μετοχών της Boeing προσέφερε σημαντικό στήριγμα στο Dow μετά τα δημοσιεύματα ότι η κατασκευάστρια αεροσκαφών βρίσκεται πολύ κοντά σε μεγάλο ντιλ με την Air India. Στους υπόλοιπους κλάδους, οι μετοχές ενέργειας κινήθηκαν ανοδικά, καθώς οι τιμές πετρελαίου σταθεροποιήθηκαν μετά από αρκετές εβδομάδες απωλειών. 

Η Wall Street παρουσίασε μία ιδιαίτερα δύσκολη εβδομάδα το προηγούμενο πενθήμερο με τους τρεις βασικούς χρηματιστηριακούς δείκτες να χάνουν έδαφος. Ο Dow και ο S&P 500 γνώρισαν τις χειρότερες εβδομαδιαίες απώλειες από το Σεπτέμβριο, υποχωρώντας 2,77% και 3,4% αντίστοιχα. Ο Nasdaq κατέγραψε απώλειες 4%. 

«Η σημερινή κίνηση είναι περισσότερο μία αντανάκλαση ανάκαμψης μετά την αρνητική επίδοση της προηγούμενης εβδομάδας. Υπάρχει κάποια συγκρατημένη αισιοδοξία εν όψει της αυριανής ανακοίνωσης των στοιχείων για τις τιμές καταναλωτή», ανέφερε ο Yung-Yu Ma, στρατηγικός αναλυτής της BMO Wealth Management. 

«Η Ευρώπη, η οποία υποαπέδωσε την προηγούμενη εβδομάδα, σήμερα έκλεισε με πτώση, ενώ η Wall Street ανέκαμψε», προσέθεσε. 

Την ίδια στιγμή, έρευνα της περιφερειακής κεντρικής τράπεζας της Νέας Υόρκης έδειξε ότι οι καταναλωτές εμφανίζονται πιο αισιόδοξοι ως προς την πορεία του πληθωρισμού για το μήνα Νοέμβριο. Προβλέψεις κάνουν λόγο για πληθωρισμό στο 5,2% σε ετήσια βάση. 

Αύριο αρχίζει και η διήμερη συνεδρίαση της Fed, η οποία προβλέπεται να αυξήσει τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης, κάτι που περιμένουν οι επενδυτές εδώ και αρκετούς μήνες. Εκτός όμως από τα επιτόκια, η Fed θα παρουσιάσει και τις νέες προβλέψεις της για την οικονομία και ο πρόεδρός της Τζερόμ Πάουελ στη συνεδρίαση που θα ακολουθήσει αναμένεται να δώσει κατευθύνσεις για το πως θα κινηθεί η νομισματική πολιτική των ΗΠΑ τους επόμενους μήνες. 

 

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News