Business & Finance Δευτέρα 12/12/2022, 17:38
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Άνοδος στην έναρξη μιας σημαντικής εβδομάδας

Wall Street: Άνοδος στην έναρξη μιας σημαντικής εβδομάδας

Ανοδικά κινούνται οι τρεις βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street, στην έναρξη μιας ιδιαιτέρως σημαντικής εβδομάδας για τις ΗΠΑ και όχι μόνο.

Ο Dow Jones σημειώνει άνοδο περί του 0,40%, ο S&P βρίσκεται στο +0,25%, με το Nasdaq να κινείται χαμηλότερα στο +0,13%.

Η εβδομάδα που διανύουμε είναι άκρως ενδιαφέρουσα. Αύριο και την Τετάρτη είναι προγραμματισμένη η διήμερη συνεδρίασης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, η τελευταία για το 2022. Οι χρηματαγορές προεξοφλούν ότι οι αξιωματούχοι της Fed δεν θα προχωρήσουν με άλλη μια επιθετική αύξηση των επιτοκίων της τάξεως των 75 μονάδων βάσεως κι έτσι θα αυξήσουν τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης. Η αμερικανική κεντρική τράπεζα όπως επανειλημμένως έχει δηλώσει δεν προτίθεται να κλείσει τον κύκλο της αύξησης των επιτοκίων, όσο ο πληθωρισμός θα ίπταται.

Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό είναι το έτερο σημαντικό γεγονός που περιλαμβάνεται στο μενού της τρέχουσας εβδομάδας. Αύριο ανακοινώνονται τα στοιχεία αναφορικά με τον πληθωρισμό του Νοεμβρίου, ο οποίος αναμένεται να επιβραδυνθεί ελαφρώς περαιτέρω στο 7,3% από 7,7% τον Οκτώβριο. Επιβράδυνση εκτιμάται ότι θα καταγράψει και ο λεγόμενος δομικός πληθωρισμός από τον οποίο εξαιρούνται οι ευμετάβλητες τιμές της ενέργειας και των τροφίμων, στο 6,1% από 6,3% τον Οκτώβριο. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News