Business & Finance Παρασκευή 9/12/2022, 20:45
ΑΓΟΡΕΣ

BofA: Μην περιμένετε αύξηση των μετοχών μετά το τέλος των επιτοκιακών αυξήσεων

BofA: Μην περιμένετε αύξηση των μετοχών μετά το τέλος των επιτοκιακών αυξήσεων

Ενώ οι επενδυτές ανυπομονούν για το πότε η Φέντεραλ Ριζέρβ θα κάνει την τελευταία επιτοκιακή αύξηση για να επιστρέψουν στις μετοχές, η ιστορία έχει δείξει ότι θα πρέπει να παραμείνουν επιφυλακτικοί όσο οι πληθωρισμός παραμένει πεισματικά σε υψηλά επίπεδα, σύμφωνα με στρατηγικούς αναλυτές της Bank of America. 

Aνάλυση του Michael Hartnet και της ομάδας του έδειξε ότι οι μετοχές παρουσίασαν υψηλές επιδόσεις από τη στιγμή που η Φέντεραλ Ριζέρβ σταμάτησε να αυξάνει τα επιτόκια σε περιόδους στασιμοπληθωρισμού στη διάρκεια των τελευταίων 30 ετών. Ωστόσο, στην εποχή του επίμονα υψηλού πληθωρισμού τη δεκαετία του 1970 και 1980, οι μετοχές υποχώρησαν μετά την τελευταία αύξηση. Στο σημερινό κύκλο, αναμένουν ότι η Fed θα αυξήσει για τελευταία φορά τα επιτόκια το Μάρτιο του 2023. 

flow show dec 9
 
Source: Bloomberg

Οι αμερικανικές μετοχές υπαναχώρησαν ήδη αυτή την εβδομάδα μετά το ράλι στο τέταρτο τρίμηνο, καθώς οι ενδείξεις ότι η αμερικανική οικονομία παραμένει ανθεκτική έχουν προκαλέσει ανησυχίες ότι η Φέντεραλ Ριζέρβ θα παραμείνει σταθερή στην επιθετική νομισματική πολιτική της για παρατεταμένο διάσημα, κάτι που ενέχει τον κίνδυνο ύφεσης το επόμενο έτος. Περίπου 5,7 δισ.δολάρια έκαναν φτερά από τα διεθνή μετοχικά αμοιβαία στη διάρκεια της εβδομάδας έως τις 7 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με την Bank of America, επικαλούμενα στοιχεία της EPFR Global. 

Στρατηγικοί αναλυτές της Citigroup προειδοποίησαν αυτή την εβδομάδα για ασθενέστερες αποδόσεις το 2023, με την επισήμανση ότι η ανάκαμψη έχει κάνει τις αποτιμήσεις να φαίνονται ξανά ακριβές. Έρευνα του Bloomberg στην οποία συμμετείχαν διαχειριστές κεφαλαίου υπογραμμίζει ότι ο επίμονα υψηλός πληθωρισμός και η ύφεση είναι οι βασικοί κίνδυνοι για τις μετοχές το 2023. Ωστόσο, η πλειοψηφία των διαχειριστών εκφράζει αισιοδοξία για μικρά διψήφια κέρδη μετά το χειρότερο έτος για τις μετοχές που καταγράφεται από τη διεθνή χρηματοπιστωτική κρίση. 

Ο Hartnett της Bank of America συστήνει αγορά ενεργητικού που παρουσιάζει υψηλές επιδόσεις σε ένα περιβάλλον υψηλά επίμονου πληθωρισμού, καθώς και αγορές σε εμπορεύματα, τράπεζες, μετοχές μικρής κεφαλαιοποίησης και τομείς αξίας, όπως και ευρωπαϊκές μετοχές και ενεργητικό αναδυόμενων αγορών. Οι επενδυτές θα πρέπει ωστόσο να αποφύγουν τις μετοχές τεχνολογίας, το ιδιωτικό μετοχικό κεφάλαιο και τις ιδιωτικές πιστώσεις. 

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

 

Διαβάστε επίσης:

Διψήφιες αποδόσεις περιμένουν το 2023 οι επαγγελματίες

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News