Business & Finance Παρασκευή 9/12/2022, 15:37
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Προσπάθειες να παραμείνει υψηλότερα του μηδενός 

Χρηματιστήριο: Προσπάθειες να παραμείνει υψηλότερα του μηδενός 

Οριακά υψηλότερα του μηδενός κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών, σε μια συνεδρίαση που χαρακτηρίζεται από τη χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα και μια γενικευμένη μετριότητα αναφορικά με τις κινήσεις των μετοχών. 

Αν διατηρηθεί η ίδια τάση και δεν προκύψει κάτι εξαιρετικά απρόοπτο το ελληνικό χρηματιστήριο οδεύει για να διαγράψει σχεδόν ολοσχερώς τις απώλειες της τάξεως του 1,49% της περασμένης εβδομάδας. Όπως και να έχει η Λεωφόρος Αθηνών από την αρχή του τέταρτου και τελευταίου τριμήνου, καταγράφει την όγδοη από τις δέκα εβδομάδες με θετικό πρόσημο, διάστημα που του έχει αποφέρει κέρδη που ξεπερνούν το +15%. 

Απουσιάζουν οι επενδυτές

Ο Γενικός Δείκτης καταγράφει οριακή άνοδο 0,11% που τον έχει φέρει στις 916,29 μονάδες, μία μονάδα υψηλότερα σε σχέση με το χθεσινό κλείσιμο. Στη μετριότητα κινείται και ο τζίρος καθώς έχει διαμορφωθεί στα 23 εκατ. ευρώ, με τον όγκο συναλλαγών να έχει υπερβεί τα 8 εκατ. μετοχές. 

Η μετριότητα χαρακτηρίζει και τον Δείκτη Υψηλής Κεφαλαιοποίησης καθώς ξεπερνάει το μηδέν κατά μόλις 0,08%, με τον Mid Cap να καταγράφει κέρδη 0,44% και τον τραπεζικό δείκτη να κινείται υψηλότερα κατά 0,55%. 

Στην υψηλή κεφαλαιοποίηση προβάδισμα έχουν πάρει οι μετοχές των Ελβαλχαλκόρ και ΑΔΜΗΕ με άνοδο 3,13% και 2,62% αντίστοιχα. Από την άλλη, πιέσεις δέχεται η μετοχή της Σαράντης υποχωρώντας κατά 2,34%. 

Δείτε ΕΔΩ την εικόνα της αγοράς.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

ΟΛΘ: Στα 60,4 εκατ. αυξήθηκαν τα έσοδα στο εννιάμηνο – Πώς διαμορφώθηκε η διακίνηση των εμπορευμάτων

ΕΤΕ: Ολοκληρώθηκε το deal για το 51% της NBG Pay – Στα 158 εκατ. ευρώ το τίμημα

Eurobank: Η Postbank εξαγοράζει την BNP Paribas Personal Finance Bulgaria

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News