Business & Finance Πέμπτη 8/12/2022, 15:27
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Κρατάει χαρακτήρα κόντρα στο ευρωπαϊκό κλίμα 

Χρηματιστήριο: Κρατάει χαρακτήρα κόντρα στο ευρωπαϊκό κλίμα 

Σταθερά με ήπια άνοδο από το πρωί διατηρείται το Χρηματιστήριο Αθηνών, κινούμενο κόντρα στο ρεύμα σε σχέση με τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια τα οποία καταγράφουν μικρού εύρους απώλειες. Σε μια ημέρα στην οποία σε πολιτικό επίπεδο οι τόνοι έχουν ανέβει καθώς στη Βουλή διεξάγεται η συζήτηση για τις υποκλοπές, οι επενδυτές δεν δείχνουν να επηρεάζονται οι κινήσεις τους όμως είναι μετρημένες. 

Στόχος η διασφάλιση των 915 μονάδων

Ο Γενικός Δείκτης σημειώνει άνοδο της τάξεως του 0,54% και διαπραγματεύεται πέριξ των 915 μονάδων, ένα επίπεδο το οποίο δεν έχει χάσει σε κανένα σημείο της σημερινής συνεδρίασης. Ο τζίρος έχει διαμορφωθεί στα 33 εκατ. ευρώ και ο όγκος συναλλαγών στα 11 εκατ. μετοχές.  Με παρόμοια ποσοστά θετικής μεταβολής κινούνται οι Δείκτες Υψηλής και Μεσαίας Κεφαλαιοποίησης προσθέτοντας περί του 0,55%. Μέρος των κερδών που εμφάνιζε νωρίτερα έχει παραδώσει ο τραπεζικός δείκτης, κινούμενος υψηλότερα κατά 0,87%. 

Στην υψηλή κεφαλαιοποίηση μόλις τέσσερις μετοχές υποχωρούν Coca Cola (-0,43%), Εθνική (-0,11%), Motor Oil (-0,39%) και Τέρνα Ενεργειακή (-1,48%).

Στον αντίποδα, η μετοχή του ΑΔΜΗΕ ξεχωρίζει με άνοδο της τάξεως του 2,60% και ακολουθεί της Πειραιώς από πολύ κοντά ευρισκόμενη στο +2,54%, ενώ ΔΕΗ και Σαράντης προσθέτουν 1,60% και 1,34%. 

Δείτε ΕΔΩ την εικόνα της αγοράς.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Attica Bank: Διάθεση αμοιβαίων κεφαλαίων από BNP Paribas, JP Morgan

Δείκτης φόβου: Μείωση της αβεβαιότητας στο ΧΑ

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News