Business & Finance Πέμπτη 8/12/2022, 12:04
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Διατηρεί το ανοδικό μομέντουμ για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση

Χρηματιστήριο: Διατηρεί το ανοδικό μομέντουμ για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση

Με ήπια κέρδη επεκτείνει το ανοδικό του σερί για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση το Χρηματιστήριο Αθηνών. Εν αναμονή της συζήτησης στη Βουλή για το θέμα των παρακολουθήσεων όπου αναμένεται να ανέβουν οι τόνοι αρκετά, οι επενδυτές και σήμερα επιλέγουν τις αγορές. Μπορεί μετά το -2% στις 2 Δεκεμβρίου οι μεταβολές του χρηματιστηρίου να είναι μικρές, ωστόσο ο τζίρος με εξαίρεση την Τρίτη κινείται σε υψηλότερα επίπεδα σε σχέση με τα 40 και 50 εκατ. ευρώ που είχε καταστεί κάτι σαν δεδομένο και είναι κάπως ενθαρρυντικό οδεύοντας στο κλείσιμο της τρέχουσας χρονιάς. 

Κινητικότητα στη Λεωφόρο Αθηνών

Ο Γενικός Δείκτης κινείται υψηλότερα κατά 0,72% και έχει ανέβει στις 916,86 μονάδες. Ο τζίρος έχει αγγίξει τα 13 εκατ. ευρώ με τον όγκο συναλλαγών να έχει διαμορφωθεί στα 4,2 εκατ. μετοχές. 

Ο Δείκτης Υψηλής Κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο περί του 0,80%, ενώ πλησίον του +0,50% κινείται ο Mid Cap. Με τις μετοχές των τραπεζών να δείχνουν διάθεση να πάρουν πίσω μέρος των απωλειών που υπέστησαν στις τελευταίες συνεδριάσεις ο τραπεζικός δείκτης ενισχύεται κατά 1,60%. 

Πειραιώς και Alpha Bank προπορεύονται με κέρδη της τάξεως του 2,77% και 2,44% αντίστοιχα, ενώ στο +2% βρίσκεται η μετοχή των ΕΛΠΕ. 

Τέσσερις μόλις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης υποχωρούν και από αυτές μόνο του Ελλάκτωρ κινείται χαμηλότερα του -1% (-1,05%).

Δείτε ΕΔΩ την εικόνα της αγοράς.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΗ: Νέο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου

Στατιστικό λάθος «προσγείωσε» την ανάπτυξη στο 2,8%;

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News