Business & Finance Τετάρτη 7/12/2022, 12:01
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Συνεχίζει ανοδικά από χθες 

Χρηματιστήριο: Συνεχίζει ανοδικά από χθες 

Τα κέρδη από χθες επεκτείνει το Χρηματιστήριο Αθηνών σήμερα, καταγράφοντας ήπια άνοδο η οποία το έχει φέρει σε απόσταση αναπνοής από τις 910 μονάδες. Οι τραπεζικές μετοχές έχουν φύγει από το προσκήνιο μετά από τις τελευταίες συνεδριάσεις στις οποίες ήταν οι αρνητικές πρωταγωνίστριες κι έτσι το ελληνικό χρηματιστήριο σήμερα κινείται ανοδικά μετά το χθεσινό οριακό +0,09%, παρόλο που στην Ευρώπη οι χρηματιστηριακές αγορές καταγράφουν ήπιες μεν, απώλειες δε. 

Στόχευση οι 910 μονάδες 

Ο Γενικός Δείκτης προσθέτει 0,45% και έχει ανέβει στις 908,2 μονάδες, έχοντας κάνει πέρασμα από τις 909,96 μονάδες και δημιουργώντας προσδοκίες για πάτημα των 910 μονάδων. Στην περίπτωση που ξεπεράσει το επίπεδο αυτό, τότε θα βρίσκεται σε απόσταση βολής από τις 912 μονάδες, από τις οποίες αποχαιρέτησε τον Νοέμβριο. Ο τζίρος έχει ξεπεράσει τα 12 εκατ. ευρώ, με τον όγκο συναλλαγών να έχει διαμορφωθεί στα 7 εκατ. μετοχές. 

Ο Δείκτης Υψηλής Κεφαλαιοποίησης κινείται υψηλότερα κατά 0,34% σε αντίθεση με αυτόν της Μεσαίας Κεφαλαιοποίησης ο οποίος υποχωρεί κατά 0,12%. Με τις τραπεζικές μετοχές να έχουν διαφύγει του κλοιού πιέσεων, ο τραπεζικός δείκτης ενισχύεται οριακά κατά 0,11%. 
Η μετοχής της Τράπεζας Πειραιώς έχει πάρει προβάδισμα με κέρδη 2,38%, ακολουθούμενη από τις μετοχές του ομίκου Τέρνα οι οποίες συνεχίζουν την ανοδική τους πορεία (ΓΕΚ Τέρνα +2,16%, Τέρνα Ενεργειακή +1,81%). Στην αντίπερα όχθη η μετοχής της Ελβαλχαλκόρ ευρισκόμενη στο -1%. 

Δείτε ΕΔΩ την εικόνα της αγοράς.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Jumbo: Άλμα 24% στις πωλήσεις τον Νοέμβριο

Τράπεζες: Απορρίπτουν την επιχειρηματολογία για υπερκέρδη – Τι λένε για επιτόκια και προμήθειες

Υψηλό ενδιαφέρον για το ομόλογο της Alpha Bank – Εκτός Ελλάδας τα 2/3 της έκδοσης

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News