Business & Finance Τρίτη 6/12/2022, 17:15
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Επεκτείνονται οι απώλειες εν μέσω φόβων για ύφεση

Wall Street: Επεκτείνονται οι απώλειες εν μέσω φόβων για ύφεση

Πτωτικά κινούνται και σήμερα οι τρεις βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street, καθώς οι φόβοι για τον ερχομό ύφεσης συνεχίζουν να υφίστανται μεταξύ των επενδυτικών κύκλων. Είναι ενδεικτικό ότι στις τέσσερις συνεδριάσεις του Δεκεμβρίου ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης και βαρόμετρο του αμερικανικού επιχειρείν και όχι μόνο S&P 500 δεν έχει καταφέρει να σηκώσει κεφάλι, σημειώνοντας απώλειες.

Σήμερα, ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,36%, ο S&P 500 κινείται χαμηλότερα κατά 0,75%, με το Nasdaq να αποδυναμώνεται κατά 1,22%. 

Οι παράγοντες της αγοράς είναι πεπεισμένοι ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα προχωρήσει πλέον με μικρότερες επιτοκιακές αυξήσεις, αρχής γενομένης από την ερχόμενη εβδομάδα. Οι χρηματαγορές τιμολογούνται κατά σχεδόν 88% ότι η Fed θα μειώσει τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης στην τελευταία συνεδρίαση για το 2022, διαμορφώνοντάς τα στο εύρος του 4,25%-4,50%.

Ωστόσο ο φόβος που κυριαρχεί είναι ότι η αμερικανική κεντρική τράπεζα θα αυξήσει -με βραδύτερο ρυθμό μεν- περαιτέρω τα επιτόκια, προλειαίνοντας το έδαφος ούτως ώστε η μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο να εισέλθει σε ύφεση.

Οι κινήσεις αυτές της Fed έχουν έναν και μόνο στόχο: τη χαλιναγώγηση του υψηλού πληθωρισμού του οποίου η επίδραση έχει κάνει την εμφάνισή της

Την ίδια ώρα, τα χθεσινά στοιχεία για τον κλάδο των υπηρεσιών ήταν καλύτερα του προσδοκώμενου επιπέδου, με αποτέλεσμα οι ανησυχίες ότι οι αξιωματούχοι της Federal Reserve δεν θα σταματήσουν τις αυξήσεις επιτοκίων.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News