Business & Finance Δευτέρα 5/12/2022, 20:45
ΑΓΟΡΕΣ

Bitcoin: Κάποιοι προβλέπουν ακόμη ότι μπορεί να φθάσει τα 250.000 δολάρια το 2023

Bitcoin: Κάποιοι προβλέπουν ακόμη ότι μπορεί να φθάσει τα 250.000 δολάρια το 2023

Ο venture capitalist Τιμ Ντράπερ θεωρεί ότι το bitcoin θα αγγίξει τα 250.000 δολάρια έως τα μέσα του 2023, παρά τα όσα συνέβησαν το τελευταίο έτος στην αγορά κρυπτονομισμάτων με τις καταρρεύσεις πολλών εταιρειών και την ελεύθερη πτώση των τιμών.

Μέχρι πρότινος, ο Ντράπερ προέβλεπε ότι το bitcoin θα ξεπερνούσε τα 250.000 δολάρια έως τα τέλη του 2022, όμως στις αρχές Νοεμβρίου σε συνέδριο στη Λισαβώνα είπε ότι η πρόβλεψή του θα μπορούσε να υλοποιηθεί έως τον Ιούνιο του 2023. Επανεβεβαίωσε δε τη θέση του το Σάββατο όταν ρωτήθηκε για την τιμή του bitcoin μετά την κατάρρευση του FTX.  

«Απλά παρατείνω για έξι μήνες την πρόβλεψή του. Εξακολουθώ να θεωρώ ακόμη εφικτό το στόχο για μία τιμή στα 250.000 δολάρια», είπε σε δηλώσεις του στο CNBC. 

Αυτό ωστόσο σημαίνει ότι το bitcoin θα σημειώσει ράλι της τάξης του 1.400% από το σημερινό επίπεδο των 17.000 δολαρίων για να μπορεί να φθάσει την πρόβλεψη του Ντράπερ. Να σημειωθεί ότι από τις αρχές του έτους έως σήμερα το bitcoin έχει υποχωρήσει περίπου 60%. 

Αντίθετα, την προηγούμενη εβδομάδα, ο βετεράνος επενδυτής Μαρκ Μόμπιους είχε δηλώσει επίσης στο CNBC ότι το bitcoin θα βούλιαζε στα 10.000 δολάρια το επόμενο έτος, που σημαίνει μία περαιτέρω πτώση 40% από τα σημερινά επίπεδα. Ο συνιδρυτής της Mobius Capital Partner είχε προβλέψει ότι το bitcoin θα υποχωρούσε φέτος στα 20.000 δολάρια.  

Ο Ντράπερ, ιδρυτής της Draper Associates, είναι ένας από τους πιο γνωστούς επενδυτές της Silicon Valley, κάνοντας επιτυχημένα στοιχήματα για τις εταιρείες τεχνολογίας, όπως Tesla, Skype και Baidu. 

Η λογική του Ντράπερ για την εκρηκτική άνοδο του bitcoin το επόμενο έτος βασίζεται στο γεγονός ότι οι γυναίκες παραμένουν ένα τεράστιο αναξιοποίητο δημογραφικό στοιχείο για το bitcoin, που θα μπορούσε κάλλιστα να αξιοποιηθεί.

«Η υπόθεση μου είναι ότι, δεδομένου ότι οι γυναίκες ελέγχουν το 80% των δαπανών λιανικής και μόνο 1 στα 7 πορτοφόλια bitcoin κατέχονται αυτήν τη στιγμή από γυναίκες, το φράγμα πρόκειται να σπάσει», είπε ο Ντράπερ. 

Τα cryptos χαρακτηρίζονται από καιρό από ένα σημαντικό πρόβλημα ανισότητας μεταξύ των δύο φύλων. Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε για το CNBC και το Acorns από την Momentive, διπλάσιος αριθμός ανδρών από γυναίκες επενδύουν σε ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία (16% των ανδρών έναντι 7% των γυναικών).

 
Ακολουθήστε το Money Review στο Google News