Business & Finance Δευτέρα 5/12/2022, 17:17
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Συνεχίζονται οι πιέσεις από την περασμένη εβδομάδα

Wall Street: Συνεχίζονται οι πιέσεις από την περασμένη εβδομάδα

Σε πτώση παραμένουν οι τρεις βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street στην εναρκτήρια συνεδρίαση για την τρέχουσα εβδομάδα, επεκτείνοντας τις απώλειες από την περασμένη Παρασκευή. Απώλειες τις οποίες προκάλεσαν τα στοιχεία για την αμερικανική αγορά εργασίας τα οποία έδειξαν ότι το Νοέμβριο πραγματοποιήθηκαν 263.000 νέες προσλήψεις, πολύ υψηλότερα των 200.000 νέων προσλήψεων που εκτιμούσαν οι αναλυτές. 

Ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,93%, ο S&P 500 καταγράφει απώλειες περί του 1%, όσο χαμηλότερα κινείται και ο τεχνολογικός Nasdaq. 

Όπως επανειλημμένως έχουν δηλώσει οι αξιωματούχοι της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, όσο η εικόνα της αγοράς εργασίας θα είναι ισχυρή, τόσο θα αυξάνονται τα επιτόκια. Έτσι με τα στοιχεία του Νοεμβρίου να δείχνουν ότι στις ΗΠΑ οι επιχειρήσεις συνεχίζουν να προσλαμβάνουν νέο προσωπικό, τους επενδυτικούς κύκλους έχει περιβάλει ο μανδύας των ανησυχιών για περαιτέρω αυξήσεις των επιτοκίων.

Η Fed έχει αυξήσει τα επιτόκια κατά 75 μονάδες βάσης σε τέσσερις συναπτές συνεδριάσεις (η επιθετικότερη σύσφιγξη νομισματικής πολιτικής από το 1980), διαμορφώνοντάς τα στη ζώνη 3,75%-4%. 

Όσο πλησιάζει η επερχόμενη συνεδρίαση της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας την επόμενη εβδομάδα, τόσο οι επενδυτές θα αναζητούν περισσότερες ενδείξεις από τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής για το τι μέλλει γενέσθαι.

Το αμερικανικό χρηματιστήριο προέρχεται από ένα σερί δύο κερδοφόρων εβδομάδων, με το Nasdaq την περασμένη εβδομάδα να ενισχύεται 2,1%, τον S&P 500 1,1% και τον Dow Jones να καταγράφει οριακά κέρδη της τάξεως του 0,2%. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News