Business & Finance Πέμπτη 1/12/2022, 17:32
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Αναστροφή πορείας μετά το χθεσινό ράλι

Wall Street: Αναστροφή πορείας μετά το χθεσινό ράλι

Προς την αντίθετη κατεύθυνση σε σχέση με χθες και τα ισχυρά κέρδη κινούνται σήμερα οι τρεις βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτης της Wall Street, στον απόηχο των χθεσινών δηλώσεων του επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, Τζερόμ Πάουελ, με τις οποίες σηματοδότησε μικρότερες αυξήσεις επιτοκίων αρχής γενομένης από τον τρέχοντα μήνα.

Όπως και χθες έτσι και σήμερα τα μακροοικονομικά στοιχεία θέτουν τον τόνο, ωστόσο σήμερα τα μηνύματα που στέλνουν μόνο θετικά δεν είναι. 

Ο Dow Jones υποχωρεί περί του -1%, ο S&P 500 κινείται χαμηλότερα κατά σχεδόν 0,50%, με το Nasdaq να παρουσιάζει σχεδόν το ίδιο ποσοστό αρνητικής μεταβολής. 

Πριν από την έναρξη της συνεδρίασης, το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας δημοσιοποίησε τα στοιχεία αναφορικά με τα επιδόματα ανεργίας. Σύμφωνα με αυτά, οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας την περασμένη εβδομάδα μειώθηκαν μεν στις 225.000, από 241.000 μια εβδομάδα νωρίτερα, ωστόσο αυξήθηκαν στο 1,6 εκατ. οι αιτήσεις που δεν είναι καινούργιες από 1,55 εκατ. 

Λίγο μετά το χτύπημα του κουδουνιού για την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης στο αμερικανικό χρηματιστήριο, είδαν το φως της δημοσιότητας τα στοιχεία για τη μεταποίηση του Institute for Supply Management (ISM), ο δείκτης του οποίου έδειξε συρρίκνωση για πρώτη φορά μετά τον Μάιο του 2020 στην κορύφωση της κρίσης του κορωνοϊού. 

Ειδικότερα, ο Δείκτης Υπευθύνων Προμηθειών ΡΜΙ του ISM για τη μεταποιητική δραστηριότητα, υποχώρησε στις 49 μονάδες το Νοέμβριο από 50,2 μονάδες τον Οκτώβριο. Η μεταποίηση συνεισφέρει το 11,3% στην αμερικανική οικονομία, ενώ το όριο των 50 μονάδων διαχωρίζει την επέκταση από τη συρρίκνωση μιας δραστηριότητας. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News