Business & Finance Πέμπτη 1/12/2022, 15:28
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Επανήλθε στα υψηλά Απριλίου με ώθηση από τράπεζες και ενέργεια 

Χρηματιστήριο: Επανήλθε στα υψηλά Απριλίου με ώθηση από τράπεζες και ενέργεια 

Ταχύτητα έχει ανεβάσει σε σχέση με το πρωί το Χρηματιστήριο Αθηνών και τη συγκράτηση που έδειξαν οι επενδυτές. Μετά τη χθεσινή εκτίναξη του τζίρου στα 282 εκατ. ευρώ η οποία προήλθε από το rebalancing των δεικτών MCSI και το κλείσιμο των θέσεων των ξένων επενδυτών, η σημερινή συνεδρίαση -η εναρκτήρια για τον Δεκέμβριο- έμοιαζε λίγο με εξετάσεις για το ελληνικό χρηματιστήριο.

Έχοντας προηγηθεί δύο μήνες με συνολικά κέρδη περί του 15% τα οποία μετατόπισαν το χρηματιστήριο σε θετικό έδαφος από την έναρξη της χρονιάς (+2,13% απούσης της σημερινής συνεδρίασης), ο τελευταίος μήνας για το 2022 θα κρίνει και τη συνολική εικόνα για την τρέχουσα. 

Επιστροφή στις 920 μονάδες

Ο Γενικός Δείκτης με την άνοδο της τάξεως του 0,92% που καταγράφει έχει επιστρέψει εκ νέου στις 920 μονάδες, ένα επίπεδο στο οποίο ανήλθε και την περασμένη εβδομάδα και συνιστά υψηλό από τα τέλη του περασμένου Απριλίου.

Ο τζίρος κυμαίνεται σε σχετικά υψηλότερα σε σχέση με τα συνήθη επίπεδα διαμορφούμενος στα 43 εκατ. ευρώ, με τον όγκο συναλλαγών να έχει υπερβεί τα 10 εκατ. μετοχές. 

Ο Δείκτης Υψηλής Κεφαλαιοποίησης έχει αγγίξει το +1%, με αυτόν της Μεσαίας Κεφαλαιοποίησης να κινείται χαμηλότερα στο +0,74%. 
Ο τραπεζικός δείκτης ενισχύεται κατά 1,52%, ωστόσο ο κλαδικός δείκτης με την καλύτερη σημερινή εικόνα είναι αυτός του πετρελαίου και φυσικού αερίου με άλμα 2,30%. 

Οι μετοχές των ενεργειακών εταιρειών και των τραπεζών έχουν πάρει τα ηνία, με αυτή της Alpha Bank να έχει υπερπηδήσει το +3% και να ακολουθεί της Motor Oil ευρισκόμενη στο +2,70%. Ξεχωρίζουν επίσης Ελβαλχαλκόρ (+2,24%), ΔΕΗ (+1,52%), ΕΛΠΕ (+1,41%), Jumbo (+1,38%), Εθνική, Eurobank (+1% έκαστη).

Πιέσεις ασκούνται στη μετοχή της Ελλάκτωρ υποχωρώντας κατά 2,95%, οι ελάχιστες μετοχές που κινούνται πτωτικά δεν έχουν πέσει χαμηλότερα του -1%. 

Δείτε ΕΔΩ την εικόνα της αγοράς.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Στη Eurobank το 13,41% της Ελληνικής Τράπεζας αντί 70 εκατ. ευρώ

Αυξήθηκε στο 69,5% το ποσοστό του ΤΧΣ στην Attica Bank

Πλαστικά Θράκης: Μείωση πωλήσεων καθώς υποχωρεί η ζήτηση για προϊόντα κατά του COVID

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News