Business & Finance Τρίτη 29/11/2022, 17:28
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Προσπάθεια ανάκαμψης μετά τις χθεσινές απώλειες

Wall Street: Προσπάθεια ανάκαμψης μετά τις χθεσινές απώλειες

Προσπάθεια να επανακάμψουν καταβάλουν οι τρεις βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street, μετά τις χθεσινές αισθητές απώλειες που κατέγραψαν, προκαλούμενες από τις ανησυχίες για τις αναταραχές στην Κίνα. 

Σήμερα με τα χρηματιστήρια σε Κίνα και Χονγκ Κονγκ να επιδίδονται σε ράλι, οι ανησυχίες αυτές έχουν υποχωρήσει, με τους επενδυτές ωστόσο σε Ευρώπη και ΗΠΑ να προχωρούν με προσεκτικές κινήσεις. 

Μετά τα αρχικά ήπια κέρδη, ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,14%, ο S&P οριακά κινείται χαμηλότερα του μηδενός, με το Nasdaq να καταγράφει απώλειες περί του 0,15%. 

Σε κλαδικό επίπεδο, ο κλάδος της ενέργειας είναι από αυτούς που ξεχωρίζουν καθώς οι τιμές οι μετοχές των πετρελαϊκών όπως των Exxon Mobil και Chevron ευνοούνται από την άνοδο στις τιμές του πετρελαίου. 

Από την άλλη, σε ράλι έχουν επιδοθεί οι μετοχές των κινεζικών JD.com, Alibaba και Pinduodu, μετά την απόφαση του Πεκίνου να διευρύνει τα κανάλια χρηματοδότησης για τους κατασκευαστές.

Λίγο μετά την έναρξη της σημερινή συνεδρίασης, δημοσιοποιήθηκαν τα στοιχεία αναφορικά με την καταναλωτική εμπιστοσύνη, με τον σχετικό δείκτη το Νοέμβριο να υποχωρεί στις 100,2 μονάδες από 102,2 μονάδες. 

Ξεχωριστά στοιχεία έδειξαν ότι τον Σεπτέμβριο οι τιμές των κατοικιών αυξήθηκαν κατά 11% σε ετήσια βάση, σημειώνοντας μια μικρή κάμψη σε σχέση με τον Αύγουστο όταν είχαν καταγράψει ρυθμό 12% σε σχέση με ένα χρόνο πριν. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News