Business & Finance Δευτέρα 28/11/2022, 11:52
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Ήπια πτώση με το βλέμμα στραμμένο στο Λονδίνο

Χρηματιστήριο: Ήπια πτώση με το βλέμμα στραμμένο στο Λονδίνο

Με ήπια πτώση έχει εισέλθει στην καινούργια εβδομάδα το Χρηματιστήριο Αθηνών στην οποία ολοκληρώνεται ο Νοέμβριος. Η τρέχουσα εβδομάδα είναι εξόχως σημαντική καθώς σήμερα και αύριο στο Λονδίνο πραγματοποιείται το roadshow του ελληνικού χρηματιστηρίου σε συνεργασία με τη Morgan Stanley, στο οποίο θα παρευρεθεί και ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Κυβερνητικές πηγές τονίζουν πως ενδεικτικό του ενδιαφέροντος, αλλά και του θετικού momentum, που καταγράφει η ελληνική οικονομία είναι το γεγονός πως στο συνέδριο θα μετάσχουν πάνω από 240 επενδυτές, ενώ έχουν προγραμματιστεί να γίνουν περισσότερες από 300 συναντήσεις σε ένα διήμερο αφιερωμένο στην Ελλάδα και τις επενδυτικές ευκαιρίες, που αυτή παρουσιάζει.

Η πρωινή εικόνα

Ο Γενικός Δείκτης κινείται χαμηλότερα κατά 0,38% σε σχέση με το κλείσιμο της Παρασκευή και έχει υποχωρήσει στις 914,58 μονάδες κρατώντας ωστόσο τη ζώνη των 910 μονάδων. 

Οι μετρημένες τοποθετήσεις εξακολουθούν να διακρίνουν τις κινήσεις των επενδυτών κι έτσι ο τζίρος έχει διαμορφωθεί στα 6 εκατ. ευρώ, με τον όγκο συναλλαγών στα 2,1 εκατ. μετοχές. 

Ο Δείκτης Υψηλής Κεφαλαιοποίησης καταγράφει απώλειες περί του 0,40%, ο Mid Cap βρίσκεται στο -0,45%, ενώ ο τραπεζικός δείκτης έχει αγγίξει το -0,80%. 

Στις μετοχές δεν παρατηρούνται σημαντικές μεταβολές, με εξαίρεση στην υψηλή κεφαλαιοποίηση το -1,92% της μετοχής της ΔΕΗ, το -1,13% της Πειραιώς και το -1,10% της Eurobank. 

Ακόμη μικρότερες είναι οι όποιες θετικές μεταβολές καταγράφονται, καθώς ΟΤΕ, ΟΛΠ, Τέρνα Ενεργειακή, ΟΠΑΠ, Motor Oil, Aegean, Τιτάν και Βιοχάλκο σημειώνουν άνοδο μεταξύ +0,60% και +0,05%. 

Δείτε ΕΔΩ την εικόνα της αγοράς.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Λονδίνο: Επαφές Κυρ. Μητσοτάκη με επενδυτές – 240 συμμετέχουν στο συνέδριο της Morgan Stanley

MYTILINEOS: Έγινε μέλος του Διεθνούς Ινστιτούτου Αλουμινίου

ΕΥΑΘ: Στον δείκτη ATHEX ESG του Χρηματιστηρίου Αθηνών η μετοχή της

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News