Business & Finance Παρασκευή 25/11/2022, 15:50
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Προσπάθεια να αποφύγει τις απώλειες

Χρηματιστήριο: Προσπάθεια να αποφύγει τις απώλειες

Επίμονες προσπάθειες καταβάλει το Χρηματιστήριο Αθηνών να περάσει σε θετικό έδαφος, προσπάθειες οι οποίες επί του παρόντος δεν στέφονται από επιτυχία, καθώς αυτό που έχει καταφέρει είναι να αγγίξει το -0,02%. Η σημερινή συνεδρίαση αν ολοκληρωθεί με πτώση θα είναι η μοναδική για την τρέχουσα εβδομάδα και παράλληλα θα βάλει τέλος στο πενταήμερο ανοδικό σερί αρχής γενομένης από την περασμένη Παρασκευή.

Το πιο σημαντικό από τον μικρό αυτόν ανοδικό κύκλο (αν κλείσει σήμερα) είναι ότι πλέον η ελληνική αγορά κατοχύρωσε τις 900 μονάδες και μάλιστα ανεβαίνοντας ακόμη υψηλότερα, ένα επίπεδο στο οποίο έπαθε «ίλιγγο» στις προηγούμενες προσπάθειές της. 

Δεν απομακρύνεται από τις 920 μονάδες 

Ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά 0,13% και διαπραγματεύεται στις 918,59 μονάδες. Αν παραμείνει εκεί, τότε οι 920 μονάδες φαντάζουν μικρό εμπόδιο στην περίπτωση πάντα που ακολουθήσει κάποια ανοδική αντίδραση. 

Ο τζίρος κινείται σε ρυθμούς Σαββατοκύριακου στα 27 εκατ. ευρώ, με τον όγκο συναλλαγών να έχει ανέλθει στα 9 εκατ. μετοχές. 

Ήπια η πτώση που καταγράφει και ο Δείκτης Υψηλής Κεφαλαιοποίησης της τάξεως του 0,20%, όπως ήπια προς την αντίθετη κατεύθυνση η κίνηση του Mid Cap στο +0,17%. Από την πλευρά του ο τραπεζικός δείκτης υποχωρεί κατά 0,52%. 

Στην υψηλή κεφαλαιοποίηση, οι μετοχές των Quest, Ελβαλχαλκόρ, Βιοχάλκο και Mytilineos προπορεύονται με κέρδη 2,25%, 1,96%, 1,71% και 1,49% αντίστοιχα. 

Καμία μετοχή του FTSE 25 δεν κινείται χαμηλότερα του -1%. 

Δείτε ΕΔΩ την εικόνα της αγοράς.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Ελλάκτωρ: Εξαγοράζει πλήρως το ομόλογο των 670 εκατ. ευρώ

Ταμείο Ανάκαμψης: Προς έγκριση της δεύτερης δόσης στην Ελλάδα

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News