Business & Finance Παρασκευή 25/11/2022, 11:44
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Πτώση στο κλείσιμο της εβδομάδας

Χρηματιστήριο: Πτώση στο κλείσιμο της εβδομάδας

Μετά από πέντε συναπτές συνεδριάσεις στις οποίες κατέγραψε κέρδη, σήμερα Παρασκευή το Χρηματιστήριο Αθηνών κινείται πτωτικά για πρώτη φορά στην τρέχουσα εβδομάδα. Το ανοδικό σερί που άρχισε από την προηγούμενη Παρασκευή, έφερε το ελληνικό χρηματιστήριο χθες μια ανάσα από τις 920 μονάδες (919,78). Ωστόσο η σημερινή υποχώρηση στο πρώιμο στάδιο της συνεδρίασης είναι μικρού εύρους με αποτέλεσμα να διατηρείται άνω των 910 μονάδων.

Τα ικανοποιητικά εταιρικά αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν στη διάρκεια της εβδομάδας που διανύουμε, λειτούργησαν καταλυτικά για να διαγράψει η ελληνική αγορά την ανοδική της πορεία. Παράλληλα, το θετικό κλίμα ενισχύθηκε από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού και τα πρακτικά της Fed από την τελευταία της συνεδρίασης, που έδειξαν ότι πλέον οι αξιωματούχοι της συζητούν πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να επιβραδύνουν τις αυξήσεις των επιτοκίων.

Η πρωινή εικόνα

Ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά 0,47% και έχει πέσει στις 915,51 μονάδες, διατηρώντας μια μικρή απόσταση από τις 910 μονάδες. Ο τζίρος έχει ξεπεράσει τα 7 εκατ. ευρώ, ενώ ο όγκος συναλλαγών έχει ανέλθει στα 2,5 εκατ. μετοχές. 

Ο Δείκτης Υψηλής Κεφαλαιοποίησης διαγράφει 0,73%, σε αντίθετη κατεύθυνση με κέρδη περί του 0,20% κινείται ο Mid Cap, ενώ ο τραπεζικός δείκτης αποδυναμώνεται κατά 1,26%. 

Στην υψηλή κεφαλαιοποίηση, πιέσεις δέχεται η μετοχή της Eurobank υποχωρώντας κατά 1,94%, ενώ στο -1,45% βρίσκεται της Σαράντης και στο -1,28% της Alpha Bank. 

Η μετοχή της Ελβαλχαλκόρ ξεχωρίζει με κέρδη περί του 1,35%, Lamda, Mytilineos, Βιοχάλκο. ΕΥΔΑΠ, Ελλάκτωρ με άνοδο μεταξύ 0,73% και 0,43%. 

Δείτε ΕΔΩ την εικόνα της αγοράς.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Ελλάκτωρ: Εξαγοράζει πλήρως το ομόλογο των 670 εκατ. ευρώ

Ταμείο Ανάκαμψης: Προς έγκριση της δεύτερης δόσης στην Ελλάδα

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News