Business & Finance Πέμπτη 24/11/2022, 15:46
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Καμία διάθεση να ανακόψει την ανοδική ορμή

Χρηματιστήριο: Καμία διάθεση να ανακόψει την ανοδική ορμή

Καμία διάθεση να χαλάσει την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί από το πρωί δεν δείχνει το Χρηματιστήριο Αθηνών και όχι μόνο συνεχίζει ανοδικά, αλλά έχει ανεβάσει ταχύτητα σε σχέση με νωρίτερα. Με τη Wall Street σήμερα κλειστή εξαιτίας της αργίας για την Ημέρα των Ευχαριστιών, το επενδυτικό ενδιαφέρον αναγκαστικά έχει επικεντρωθεί στις αγορές της Ασίας και της Ευρώπης. 

Αναφορικά με την Ευρώπη, οι επενδυτές έχουν επιδοθεί σε αγορές σε μετοχές και ομόλογα, με αποτέλεσμα τα χρηματιστήρια να κινούνται ανοδικά ενώ οι αποδόσεις των ομολόγων ακολουθούν την κατιούσα. Σε μια ημέρα στην οποία οι υπουργοί Ενέργειας της Ε.Ε. συναντήθηκαν για να συζητήσουν για την επιβολή πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου, δίχως όμως να καταλήξουν σε συμφωνία για το εν λόγω ζήτημα. 

Πίσω στη Λεωφόρο Αθηνών, το κλίμα είναι θετικό και σε αυτό έχουν συμβάλει τα εταιρικά αποτελέσματα των εισηγμένων τα οποία έχουν αφήσει ικανοποιημένους τους παράγοντες της αγοράς. 

Προσδοκίες για τις 920 μονάδες 

Η ελληνική αγορά επεκτείνει τα κέρδη της για πέμπτη συναπτή συνεδρίαση και πλέον η συζήτηση μετατοπίζεται από το αν μπορεί να διατηρηθεί στις 900 μονάδες, αλλά ποιες αντιστάσεις μπορεί να διασπάσει. Προβλέψεις είναι παρακινδυνευμένο να γίνουν (άλλωστε το χρηματιστήριο έχει δείξει ότι στις 900 μονάδες «ζαλίζεται»), ωστόσο αυτό που είναι δεδομένο είναι ότι με εξαίρεση τα απαραίτητα διαλείμματα για ανάσες, η ανοδική ορμή του ελληνικού χρηματιστηρίου στη διάρκεια του τετάρτου και τελευταίου τριμήνου δεν ξεμένει από δυνάμεις. 

Ο Γενικός Δείκτης σημειώνει άνοδο 1,11% και έχει πατήσει τις 916 μονάδες (916,42), έχοντας κάνει πέρασμα από τις 918,73 μονάδες, ένα ενδοσυνεδριακό υψηλό από τις 3 Μαΐου. 

Ο τζίρος έχει διαμορφωθεί στα 33 εκατ. ευρώ και ο όγκος συναλλαγών στα 13,3 εκατ. μετοχές. 

Κέρδη περί του 1,25% παρουσιάζει ο Δείκτης Υψηλής Κεφαλαιοποίησης, χαμηλότερα στο +0,37% βρίσκεται ο Mid Cap, προσπάθειες να αγγίξει το +2% καταβάλει ο δείκτης των τραπεζών εν αναμονή της συνάντησης της ηγεσίας τους με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών.

Στην υψηλή κεφαλαιοποίηση ξεχωρίζουν οι μετοχές των ΔΕΗ (+5,17%), Alpha Bank (+3,16%), Eurobank (+2,61%).

Απώλειες μεταξύ 0,73% – 0,16% για τις μετοχές των ΟΛΠ, ΓΕΚ Τέρνα, Aegean, Τιτάν, Lamda. 

Δείτε ΕΔΩ την εικόνα της αγοράς.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

ElevateGreece: Μνημόνιο συνεργασίας με τη Microsoft για στήριξη των startups

Σταϊκούρας στη Βουλή: Η «ακτινογραφία» του προϋπολογισμού του 2023

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News