Business & Finance Τετάρτη 23/11/2022, 15:23
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Διατηρείται σε άνοδο και υψηλότερα των 900 μονάδων

Χρηματιστήριο: Διατηρείται σε άνοδο και υψηλότερα των 900 μονάδων

Διατηρεί την άνοδό του από το πρωί το Χρηματιστήριο Αθηνών, ανοίγοντας ελαφρώς την απόσταση από τις 900 μονάδες και προσεγγίζοντας τις 910 μονάδες.

Με τις ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων να συνεχίζονται και σήμερα (δημοσιεύουν τις οικονομικές τους επιδόσεις οι Motor Oil, Lamda και Quest), στο ελληνικό χρηματιστήριο συντηρείται το θετικό κλίμα από χθες, απουσιάζουν ωστόσο οι μεγάλες μεταβολές.

Όπως και να έχει, με την τέταρτη συναπτή συνεδρίαση στην οποία καταγράφονται ήπια κέρδη η ελληνική αγορά έχει επανακάμψει μετά τις διήμερες απώλειες της περασμένης εβδομάδας και βλέπει πλέον πιο κοντά τις 910 μονάδες. Ζητούμενο πάντα να καταφέρει να διατηρηθεί στη ζώνη των 900 μονάδων, ένα επίπεδο που στο παρελθόν έχει δείξει ότι προκαλεί «ίλιγγο».

Ο Γενικός Δείκτης κινείται υψηλότερα κατά 0,75% και βρίσκεται στις 907,76 μονάδες, έχοντας κάνει πέρασμα στο υψηλό ημέρας από τις 908,79 μονάδες. Ο τζίρος έχει ξεπεράσει τα 30 εκατ. ευρώ, με τον όγκο συναλλαγών να έχει διαμορφωθεί στα 13,3 εκατ. μετοχές.

Ο Δείκτης Υψηλής Κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο περί του 0,80%, ενώ ο Mid Cap στο +0,64%. Ελαφρώς χαμηλότερα σε σχέση με το πρωί στο +1,66% βρίσκεται ο τραπεζικός δείκτης παρά τις υψηλές πτήσεις των Alpha Bank και Εθνική (3,73% και 2,52% αντίστοιχα).

Ωστόσο στην υψηλή κεφαλαιοποίηση, η μετοχή που έχει πάρει το προβάδισμα είναι αυτή της Βιοχάλκο με άλμα της τάξεως του 4,17%, ενώ ξεχωρίζουν και οι μετοχές των Quest (+1,86%), ΕΛΠΕ (+1,62%) και Coca Cola (+1,34%).

Στη μετοχή της Σαράντης ασκούνται οι πιο έντονες πιέσεις καθώς υποχωρεί κατά 2,58%, ενώ πτώση περί του 1% καταγράφει η μετοχή του ΑΔΜΗΕ.

Δείτε ΕΔΩ την εικόνα της αγοράς.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Στους “Financial’s Finest” της Morgan Stanley η Eurobank

Profile: Ολοκλήρωσε τη διαδικτυακή πύλη teka.gov.gr και την εφαρμογή myTEKA

Sunlight Group: Aυξάνει τη δυναμικότητα λιθίου σε 3,2GWh με αυτόματες γραμμές παραγωγής

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News