Business & Finance Τρίτη 22/11/2022, 23:00
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Κέρδη άνω του 1%, παρά τις ανησυχίες από Κίνα

Wall Street: Κέρδη άνω του 1%, παρά τις ανησυχίες από Κίνα

Ανοδικά έκλεισε η Wall Street στη σημερινή συνεδρίαση, καθώς οι επενδυτές προσπέρασαν την επιδείνωση των συνθηκών στην Κίνα με την αύξηση των κρουσμάτων Covid-19, εστιάζοντας αντ΄αυτού σε μία σειρά ισχυρών αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου αλλά και στην προοπτική μικρότερων επιτοκιακών αυξήσεων στη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου. 

Ο Dow Jones έκλεισε με άνοδο 397,82 μονάδων ή 1,18% στις 34.098,10 μονάδες. Ο S&P 500 ενισχύθηκε 1,36% στις 4.003,58 μονάδες, κλείνοντας για πρώτη φορά πάνω από το φράγμα των 4.000 μονάδων από το Σεπτέμβριο. Όσο για το δείκτη υψηλής τεχνολογίας Nasdaq ενισχύθηκε 1,36% για να κλείσει στις 11.174,41 μονάδες. 

Σε πρώτο πλάνο ήταν τα εταιρικά αποτελέσματα με αποτέλεσμα η μετοχή της Best Buy να ενισχυθεί 12,8% από τη στιγμή που ο όμιλος λιανικής στον χώρο των ηλεκτρονικών αναθεώρησε ανοδικά τις προβλέψεις του για την οικονομική χρήση του 2023 και τα καλύτερα του αναμενομένου κέρδη. Αντίθετα, η μετοχή της Zoom υποχώρησε 3,9% και της Dollar Tree κατά 9% από τη στιγμή που τα αποτελέσματά τους απογοήτευσαν τους επενδυτές. 

Πάντως, «σύμμαχος» της χρηματιστηριακής αγοράς ήταν η αποκλιμάκωση των ομολογιακών αποδόσεων, καθώς η προσοχή των επενδυτών στρέφεται στο 2023. 

Η Κίνα συνεχίζει να είναι πόλος ανησυχίας, καθώς κατέγραψε το Σαββατοκύριακο που πέρασε τους πρώτους θανάτους από κορωνοϊό από το Μάιο, πυροδοτώντας ανησυχίες ότι ενδεχομένως να προχωρήσει σε περιορισμούς, εξέλιξη που θα έπληττε την επιχειρηματική δραστηριότητα. Πριν από μία εβδομάδα, η χώρα είχε αρχίσει να χαλαρώνει μέρος από τα μέτρα της και να οδεύει σε μία πιο χαλαρή πολιτική. Οι επενδυτές θεωρούν το εκ νέου άνοιγμα της Κίνας μία μία «εξαιρετικά θετική εξέλιξη», σύμφωνα με την Seema Shah, στρατηγικό αναλυτή της Principal Asset Management. 

Ενδιαφέρον έχουν για τους επενδυτές και οι δηλώσεις διαμορφωτών νομισματικής πολιτικής. Τη Δευτέρα, η διοικητής της περιφερειακής κεντρικής τράπεζας του Κλίβελαντ, Λορέτα Μέστερ, δήλωσε ότι τα στοιχεία για τον πληθωρισμό είναι πολλά υποσχόμενα και ότι η ίδια τάσσεται υπέρ των μικρότερων επιτοκιακών αυξήσεων. Γεγονός που σημαίνει, σύμφωνα με την αξιωματούχο, ότι η Fed οδεύει προς το τερματικό επιτόκιο, που θα είναι μεταξύ 4% και 5% σύντομα. 

Στήριγμα και από τις τιμές πετρελαίου, αφότου η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε ότι ο ΟΠΕΚ+ παραμένει δεσμευμένος στις μειώσεις της παραγωγής. 

 

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News