Business & Finance Τρίτη 22/11/2022, 19:45
ΑΓΟΡΕΣ

Ομόλογα: Χωρίς κατεύθυνση η αγορά – Στάσιμες οι αποδόσεις του ευρώ

Ομόλογα: Χωρίς κατεύθυνση η αγορά – Στάσιμες οι αποδόσεις του ευρώ

Σταθεροποιητικές ήταν οι τάσεις στις ομολογιακές αποδόσεις του ευρώ στη σημερινή συνεδρίαση, εν απουσία κατεύθυνσης με τους επενδυτές να περιμένουν τα στοιχεία της επόμενης εβδομάδας. 

Προς το παρόν, τα αντικρουόμενα σινιάλα από αξιωματούχους της ΕΚΤ, έχουν προκαλέσει κάποια σύγχυση, από τη μία ο Μάριο Σεντένο, ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Πορτογαλίας, είπε ότι η επόμενη επιτοκιακή αύξηση θα είναι μικρότερη των 75 μονάδων βάσης. Από την άλλη, το «γεράκι», ο Αυστριακός Ρόμπερτ Χόλζμαν δήλωσε ότι τάσσεται υπέρ μία τρίτης επιτοκιακής αύξησης των 75 μονάδων βάσης. 
    
Η απόδοση του γερμανικού 10ετούς ενισχύθηκε μία μονάδα βάσης, στο 1,98%, με αναλυτές ωστόσο να προβλέπουν ότι η άνοδος των ομολογιακών αποδόσεων θα επαναληφθεί το επόμενο έτος με κορύφωση το καλοκαίρι του 2023, οπότε η απόδοση του γερμανικού 10ετούς θα εκτοξευθεί στο 2,9%. Αναλυτές της ING θεωρούν απίθανο η όποια μείωση της απόδοσης του γερμανικού 10ετούς κάτω από το 2% να διαρκέσει μετά το τέλος αυτής της εβδομάδας. 
   
Στην ευρωπεριφέρεια, η απόδοση του ιταλικού 10ετούς παρέμεινε σταθερή στο 3,92% με το spread έναντι των γερμανικών να παραμένει κοντά στις 191 μονάδες βάσης. 

Στην ελληνική αγορά, η απόδοση του 10ετους κινήθηκε στο 4,22% με το spread στις 226 μονάδες βάσης, ενώ στην πενταετία κινήθηκε στο 3,26%. Ο όγκος των συναλλαγών στην ΗΔΑΤ αυξήθηκε στα 92 εκατ.ευρώ από τα μηδενικά επίπεδα της Δευτέρας. 

 

moneyreview.gr 
   
  

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News