Business & Finance Τρίτη 22/11/2022, 17:26
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Άνοδος μετά τη χθεσινή υποχώρηση

Wall Street: Άνοδος μετά τη χθεσινή υποχώρηση

Προς αντίθετη κατεύθυνση σε σχέση με χθες και τις απώλειες που σημείωσαν κινούνται οι τρεις κυριότεροι χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street, καταγράφοντας ήπια άνοδο.

Ο Dow Jones παρουσιάζει κέρδη περί του 0,80%, πλησίον του +0,50% διαπραγματεύεται ο S&P 500, οριακά υψηλότερα κατά 0,10% κινείται ο Nasdaq.

Η εβδομάδα που διανύουμε περικλείει την αργία για την Ημέρα των Ευχαριστιών, μια αργία που θα κρατήσει κλειστές τις αγορές. Επειδή πρόκειται για μια μεγάλη γιορτή στις ΗΠΑ, είθισται την εβδομάδα αυτή η επενδυτική δραστηριότητα να είναι περιορισμένη.

Από την άλλη, οδεύοντας προς το τέλος του Νοεμβρίου οι επενδυτές θεσμικοί και μη προχωρούν σε αναδιαμόρφωση των χαρτοφυλακίων τους, θέλοντας στη διάρκεια του Δεκεμβρίου να μην αλλάζουν σε μεγάλο βαθμό τη μορφή τους.

Στο πλαίσιο αυτό οι αγοροπωλησίες στην τελευταία εβδομάδα του Νοεμβρίου ανεβάζουν ρυθμούς και μαζί τους και οι τζίροι στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού η μεγάλη προσμονή εντοπίζεται στο αν η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα δώσει κάποια ένδειξη για το αν έχει έρθει η ώρα της επιβράδυνσης των επιτοκίων. Κι αυτό διότι μετά τα πρώτα σημάδια επιβράδυνσης του πληθωρισμού τόσο από τις τιμές καταναλωτή όσο και από τις τιμές παραγωγού, οι χρηματαγορές αναμένουν ότι οι αξιωματούχοι της Fed θα αλλάξουν πλεύση αναφορικά με την επιθετική σύσφιγξη της νομισματικής πολιτικής.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News