Business & Finance Τρίτη 22/11/2022, 11:52
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Οι 900 μονάδες ξανά στο προσκήνιο

Χρηματιστήριο: Οι 900 μονάδες ξανά στο προσκήνιο

Ανοδικά συνεχίζει και σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών μετά τα χθεσινά υποτονικά κέρδη, ωστόσο η χθεσινή και σημερινή ανοδική αντίδραση το έχει φέρει εκ νέου τις 900 μονάδες. Σήμερα και αύριο ανακοινώνουν τα αποτελέσματά τους μερικά από τα βαριά χαρτιά του ελληνικού χρηματιστηρίου (ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, Motor Oil, Lamda, Τέρνα Ενεργειακή μεταξύ άλλων) και είναι επόμενο πως το διήμερο αυτό τους επενδυτές θα τους απασχολήσουν οι ανακοινώσεις αυτές.

Η πρωινή εικόνα

Ο Γενικός Δείκτης με την άνοδό του της τάξεως του 0,93% έχει αγγίξει τις 900 μονάδες (900,1 μονάδες), ένα επίπεδο στο οποίο βρέθηκε στις 14 και 15 Νοεμβρίου. Εν αντιθέσει με χθες ο τζίρος σήμερα κινείται σε υψηλότερα επίπεδα διαμορφούμενος στα 10 εκατ. ευρώ και βοηθάει στην ανοδική αυτή αντίδραση της αγοράς, με τον όγκο συναλλαγών να έχει ανέλθει στα 2,5 εκατ. μετοχές.
Κέρδη περί του 0,63% σημειώνει ο Δείκτης Υψηλής Κεφαλαιοποίησης και 0,85% ο Mid Cap, ενώ ο τραπεζικός δείκτης έχει αγγίξει το +0,80%.

Στην υψηλής κεφαλαιοποίηση, ξεχωρίζουν οι μετοχές των Alpha και Τέρνα Ενεργειακή με άνοδο 2,61% και 2,55% αντίστοιχα και ακολουθούν Πειραιώς (+1,93%) και Βιοχάλκο (+1,83%).

Motor Oil, Eurobank, ΔΕΗ και Ελλάκτωρ οι μετοχές με ήπια πτώση.

Δείτε ΕΔΩ την εικόνα της αγοράς.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Espilon Net: Εκτινάχθηκαν κατά 270% τα καθαρά κέρδη στο γ΄ τρίμηνο

Προς την αυστραλιανή First Sentier οδεύει η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News