Business & Finance Δευτέρα 21/11/2022, 17:34
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Πτώση στην έναρξη της εβδομάδας

Wall Street: Πτώση στην έναρξη της εβδομάδας

Πτωτικά κινούνται στην εναρκτήρια συνεδρίαση της τρέχουσας εβδομάδας, οι τρεις βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street. Το αμερικανικό χρηματιστήριο έρχεται από μια εβδομάδα την οποία ολοκλήρωσε με αρνητικό πρόσημο κι ενώ είχε προηγηθεί ράλι μετά την επιβράδυνση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο. Από την άλλη η εβδομάδα που διανύουμε περιλαμβάνει την αργία για την Ημέρα των Ευχαριστιών, μια αργία που θα κρατήσει κλειστές τις αγορές.

Ο Dow Jones υποχωρεί οριακά υπό του μηδενός, ο S&P 500 καταγράφει απώλειες της τάξεως του 0,36%, με το Nasdaq να αποδυναμώνεται κατά 0,65%.

Η νομισματική πολιτική της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ και το ενδεχόμενο οι αυξήσεις των επιτοκίων να προκαλέσουν ύφεση, παραμένει το μείζον αίτιο προβληματισμού για τους επενδυτές.

Στη διάρκεια του προηγούμενου Σαββατοκύριακου, οι αναλυτές της Goldman Sachs ανέφεραν ότι η Fed μπορεί να επιβραδύνει τον πληθωρισμό δίχως να προκαλέσει ύφεση. Αναφορικά με τα επιτόκια αναμένουν ότι οι αξιωματούχοι της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας θα τα αυξήσουν στο επίπεδο του 5%-5,25%, από το 3,75-4% που βρίσκονται επί του παρόντος.

Οι αναλυτές της επενδυτικής τράπεζας την αισιοδοξία τους για την αποφυγή μιας οικονομικής ύφεσης τη στηρίζουν στο γεγονός ότι οι παράγοντες σήμερα δεν είναι τόσο άσχημοι όσο το 1980 όταν και τότε ο πληθωρισμός βρισκόταν σε υψηλά επίπεδα όπως σήμερα.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News