Business & Finance Παρασκευή 18/11/2022, 17:31
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Προσπάθεια επιστροφής σε άνοδο μετά το πτωτικό διήμερο

Wall Street: Προσπάθεια επιστροφής σε άνοδο μετά το πτωτικό διήμερο

Προσπάθεια να επιστρέψουν σε ανοδική πορεία καταβάλουν οι τρεις χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street, μετά από ένα διήμερο στο οποίο κατέγραψαν απώλειες. Απούσης της σημερινής συνεδρίασης, το αμερικανικό χρηματιστήριο στο σύνολο της εβδομάδας βρίσκεται σε αρνητικό έδαφος μετά τα ισχυρά κέρδη που κατέγραψε την προηγούμενη εβδομάδα. 

Ο Dow Jones σημειώνει άνοδο της τάξεως του 0,34%, ο S&P 500 κινείται υψηλότερα κατά 0,20%, ενώ οριακά υπό του μηδενός διαπραγματεύεται ο Nasdaq.

Χθες Πέμπτη, ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας του Σεντ Λούις, Τζέιμς Μπούλαρντ, δήλωσε ότι «τα επιτόκια δεν βρίσκονται ακόμη σε μια ζώνη που μπορεί να θεωρηθεί επαρκώς περιοριστική». Σύμφωνα με τον ίδιο το ιδανικό επίπεδο θα μπορούσε να κυμανθεί στο εύρος 5% έως 7%, επίπεδο υψηλότερο από αυτό που εκτιμούν οι χρηματαγορές. 

«Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι οι επενδυτές θα πρέπει να δίνουν πολύ μεγαλύτερη έμφαση στα πραγματικά δεδομένα και να μην εστιάζουν πολύ στη ρητορική της Fed», δήλωσε ο Άνταμ Κρισαφούλι, ιδρυτής του Vital Knowledge. «Οι επενδυτές έχουν βαρεθεί τις καθημερινές μαγνητοφωνημένες εκκλήσεις της Fed και ανησυχούν είναι ότι ενδεχομένως να χρειασθούν 2 με 3 αναγνώσεις των στοιχείων του πληθωρισμού για να σταματήσουν οι αξιωματούχοι να προειδοποιούν την αγορά κάθε φορά που προσπαθεί να κάνει ράλι».

Από τη μεριά του η Σέλμπι Μακφάντιν, αναλυτής της Motley Fool Asset Management, σημειώνει ότι τα σχόλια για τον πληθωρισμό έκαναν τους επενδυτές να πιστέψουν ότι η Fed δεν πιστεύει ότι η υπερθέρμανση της οικονομίας δεν έχει ανακόψει ρυθμό αρκετά.

«Υπήρξαν διφορούμενες αντιδράσεις», αναφέρει για την ανταπόκριση των επενδυτών τις τελευταίες ημέρες. «Όμως στο τέλος της ημέρας, εξαρτάται πραγματικά από το εάν αυτή η πληθωριστική περίοδος θα γίνει αποπληθωριστική πιο αργά από ότι βρέθηκε στα ύψη και από το τι θα αποφασίσει να κάνει η Fed στη συνέχεια».

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News