Business & Finance Πέμπτη 17/11/2022, 11:52
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Υποτονικοί ρυθμοί μετά τις χθεσινές απώλειες  

Χρηματιστήριο: Υποτονικοί ρυθμοί μετά τις χθεσινές απώλειες  

Υποτονικότητα επικρατεί στο αρχικό της σημερινής συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο Αθηνών, μετά τις χθεσινές απώλειες της τάξεως του 1,86% που ήταν και οι μεγαλύτερες από τις 23 Σεπτεμβρίου. Στη σκιά της χθεσινής έντασης σε γεωπολιτικό επίπεδο, ήρθε η χθεσινή πτώση ως διόρθωση μετά τις υψηλές πτήσεις στις οποίες έχει επιδοθεί το ελληνικό χρηματιστήριο από την στη διάρκεια του τέταρτου και τελευταίου τριμήνου για το 2022. 

Άλλωστε με τις μετοχές να καταγράφουν κέρδη στη διάρκεια του τελευταίου 1,5 μήνα, για τους επενδυτές η χθεσινή ημέρα ήταν μια ευκαιρία για να αποκομίσουν κέρδη. 

Η πρωινή εικόνα

Ο Γενικός Δείκτης κινείται πολύ συντηρητικά με υποχώρηση 0,11%, μια υποχώρηση που τον έχει ρίξει στις 886,12 μονάδες και σε χαμηλό από τις 7 Νοεμβρίου. Σε μέτρια επίπεδα κινείται και ο τζίρος διαμορφούμενος στα 5,5 εκατ. ευρώ, με τον όγκο συναλλαγών να έχει αγγίξει τα 2 εκατ. μετοχές.  

Ίδια η εικόνα που παρουσιάζουν οι Δείκτες Υψηλής και Μεσαίας Κεφαλαιοποίησης, με τον μεν πρώτο να καταβάλλει προσπάθειες να υπερβεί το μηδέν και τον δε δεύτερο να υποχωρεί κατά 0,12%. Χαμηλότερα στο -0,52% βρίσκεται ο τραπεζικός δείκτης κι ενώ πλέον οι τράπεζες έχουν βγει στις αγορές εκδίδοντας ομόλογα οι αποδόσεις των οποίων όμως διαμορφώνονται σε επίπεδα διπλάσια σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα. 

Στην υψηλή κεφαλαιοποίηση, μετοχής τράπεζας και συγκεκριμένα της Alpha Bank είναι αυτή που παρουσιάζει τις μεγαλύτερες απώλειες της τάξεως του -1,13% και ακολουθούν ΟΛΠ και Mytilineos με υποχώρηση 0,85% και 0,53% αντίστοιχα. 

Στην αντίπερα όχθη του ταμπλό βρίσκονται οι μετοχές των Ελλάκτωρ και Τέρνα Ενεργειακή με άνοδο 1,37% και 1,12% αντίστοιχα. 

Δείτε ΕΔΩ την εικόνα της αγοράς.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Υψηλό το κόστος άντλησης κεφαλαίων για τις ελληνικές τράπεζες

Motor Oil: Χωρίς δικαίωμα λήψης του προσωρινού μερίσματος οι μετοχές από 21 Νοεμβρίου

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News