Business & Finance Τετάρτη 16/11/2022, 20:35
ΑΓΟΡΕΣ

Κρυπτονομίσματα: Νέο «καμπανάκι» από Genesis και Gemini

Κρυπτονομίσματα: Νέο «καμπανάκι» από Genesis και Gemini

Η Genesis Trading, κορυφαία εταιρεία παροχής χρηματοικονομικών υπηρεσιών στον κόσμο των cryptos, «πάγωσε» τις αναλήψεις στο τμήμα δανεισμού της, επικαλούμενη την «άνευ προηγουμένου αναστάτωση της αγοράς» που προκλήθηκε από την κατάρρευση της αυτοκρατορίας του Σαμ Μπάνκμαν-Φράιντ. 

H εταιρεία ανακοίνωσε ότι η απόφασή της να αναστείλει τις αναλήψεις και τις χορηγήσεις νέων δανείων έχει να κάνει με τα «ασυνήθιστα πολλαπλά αιτήματα απόσυρσης κεφαλαίων που έχουν δημιουργήσει πρόβλημα ρευστότητας». 

Τα προβλήματα της Genesis αποτελούν την τελευταία ένδειξη ότι η κατάρρευση της FTX και της συνδεδεμένης με αυτή εταιρείας επενδύσεων Alameda Research, έχει αρχίσει να προκαλεί ντόμινο στην αγορά κρυπτονομισμάτων. 

Η Genesis διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στις αγορές ψηφιακού σταθερού εισοδήματος. Η εταιρεία με έδρα τη Νέα Υόρκη επιτρέπει στους πελάτες να δανείζουν τα κρυπτονομίσματά τους έναντι επιτοκίου 10%, παρέχοντας αντίστοιχες υπηρεσίες σε ομίλους, συμπεριλαμβανομένου του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων Gemini.

Η Genesis είχε χορηγήσει «ενεργά δάνεια» ύψους 2,8 δισ.δολαρίων στο τρίτο τρίμηνο του 2022, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της. 

Η Gemini, η οποία βρίσκεται υπό τον έλεγχο των διδύμων Tyler Winklevoss και Cameron Winklevoss, ανακοίνωσε σήμερα ότι γνωρίζει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Genesis. Οι δύο εταιρείες συνεργάζονται σε ένα προίόν που ονομάζεται «Earn» και το οποίο παρέχει στους πελάτες έντοκες πληρωμές για δάνεια με ενέχυρο το ενεργητικό τους σε κρυπτονομίσματα, με τη Genesis να είναι ο βασικός εταίρος στις χορηγήσεις δανείων. 

Ακόμη ένας εταίρος της Genesis, η πλατφόρμα κρυπτονομισμάτών Luno, ανακοίνωσε ότι το ενεργητικό των πελατών της είναι ασφαλές. 

Η Genesis γνωστοποίησε ότι έχει προσλάβει τους καλύτερους συμβούλους προκειμένου να εξετάσει όλες τις πιθανές επιλογές και να συντάξει σχέδιο για τις πρακτικές χορήγησης δανείων την επόμενη εβδομάδα. Την προηγούμενη εβδομάδα, η Genesis είχε ανακοινώσει ότι το άνοιγμά της στην FTX έφθανε τα 175 εκατ.δολάρια. 

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από FT

 

Διαβάστε επίσης:

Νέο χτύπημα για τα cryptos: «Είναι μισή απάτη και μισή αυταπάτη»

Τέλος η μεγάλη «φουρτούνα» στα cryptos: Η σανίδα σωτηρίας της Binance

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News