Business & Finance Τρίτη 15/11/2022, 20:10
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωπαϊκές μετοχές: Tέταρτη συνεδρίαση κερδών – Στήριγμα από τεχνολογία

Ευρωπαϊκές μετοχές: Tέταρτη συνεδρίαση κερδών – Στήριγμα από τεχνολογία

Σε υψηλότερα επίπεδα έκλεισε ο πανευρωπαϊκός χρηματιστηριακός δείκτης STOXX 600, με στήριγμα τα κέρδη του κλάδου τεχνολογίας και εμπορευμάτων, στον απόηχο των κατώτερων του αναμενομένου στοιχείων για τις τιμές παραγωγού στις ΗΠΑ που ενίσχυσαν τις ελπίδες ότι η Φέντεραλ Ριζέρβ θα κατεβάσει ταχύτητα στις επιτοκιακές αυξήσεις τους επόμενους μήνες. 

Ο STOXX 600 αυξήθηκε 0,4%, συνεχίζοντας ανοδικά για τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση και αντιστρέφοντας τις αρχικές του απώλειες, μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για τις τιμές παραγωγού στις ΗΠΑ που αυξήθηκαν λιγότερο του αναμενομένου τον Οκτώβριο.

Τα στοιχεία αυτά σε συνδυασμό με την αποκλιμάκωση των ομολογιακών αποδόσεων προσέφεραν σημαντικό στήριγμα στον επιμέρους δείκτη για την τεχνολογία που ενισχύθηκε 1,7%. Αντίστοιχα, οι εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου ενισχύθηκαν περισσότερο από 1% έκαστος. Στον αντίποδα, ο κλάδος τηλεπικοινωνιών, που υποχώρησε 1%. 

Παρά το γεγονός όμως ότι ο STOXX 600 παραμένει κοντά σε υψηλά 11 εβδμάδων, εξακολουθεί να υποχωρεί 11,3% από τις αρχές του έτους έως σήμερα εν μέσω ανησυχιών ότι η οικονομία της Ευρωζώνης βρίσκεται στα πρόθυρα ύφεσης. 

Από τους επιμέρους χρηματιστηρικούς δείκτες, ο γερμανικός DAX ενισχύθηκε 0,5%, ο γαλλικός CAC 40 σημείωσε άνοδο επίσης 0,5% σκαρφαλώνοντας στις 6.641,66 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 έκλεισε με μικρές απώλειες 0,2%. 

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB ενισχύθηκε 0,4%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 σημείωσε άνοδο 0,3%. 

 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News