Business & Finance Τετάρτη 30/12/2020, 13:04
ΑΓΟΡΕΣ

OΔΔΗΧ: Άντλησε 821,5 εκατ. ευρώ με αρνητικό επιτόκιο

OΔΔΗΧ: Άντλησε 821,5 εκατ. ευρώ με αρνητικό επιτόκιο

Στην άντληση 821,5 εκατ. ευρώ προχώρησε σήμερα το ελληνικό Δημόσιο μέσω της έκδοσης εντόκων γραμματίων εξάμηνης διάρκειας. Σύμφωνα με τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους(ΟΔΔΗΧ), το επιτόκιο στη δημοπρασία διαμορφώθηκε υπό του μηδενός, αν και σε επίπεδα ελαφρώς υψηλότερα σε σύγκριση με την προηγούμενη έκδοση εντόκων αντίστοιχης διάρκειας.

Η απόδοση αυξήθηκε στο -0,22% από -0,28% στην προηγούμενη έκδοση νωρίτερα αυτό το μήνα. Το αντληθέν ποσό περιλαμβάνει μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 187,5 εκατ. ευρώ.

Ο συντελεστής κάλυψης διαμορφώθηκε στο 2,23 από 2,61 στην προηγούμενη έκδοση. Ως ημερομηνία διακανονισμού έχει οριστεί η 4η Ιανουαρίου.

Το υποτονικό ενδιαφέρον εν όψει της αργίας της Πρωτοχρονιάς και η στροφή των επενδυτών προς αγορές υψηλότερου ρίσκου και μακριά από το καταφύγιο του κρατικού χρέους οδηγεί σε μικρή άνοδο των αποδόσεων. Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς κινείται σήμερα στο 0,61%, αν και από τις αρχές του έτους έχει αποκλιμακωθεί περισσότερο από 80 μονάδες βάσης, έχοντας υποχωρήσει πρόσφατα σε ιστορικό ναδίρ.

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News