Business & Finance Τρίτη 15/11/2022, 11:42
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Στόχος να διασφαλίσει τις 900 μονάδες 

Χρηματιστήριο: Στόχος να διασφαλίσει τις 900 μονάδες 

Επιφυλακτικά έχει εισέλθει το Χρηματιστήριο Αθηνών στη σημερινή συνεδρίαση, μία ημέρα αφότου έκλεισε στο ψυχολογικό όριο των 900 μονάδων, ένα επίπεδο που έχει δείξει στη διάρκεια του έτους ότι αδυνατεί να κρατηθεί.

Επειδή η «προϊστορία» έχει διδάξει ότι το ελληνικό χρηματιστήριο δεν μπορεί να διατηρηθεί υψηλότερα της ζώνης των 900 μονάδων, οι κινήσεις είναι κάτι περισσότερο από προσεκτικές στο πρώιμο στάδιο της συνεδρίασης. Σε αυτό το στάδιο η αντίδραση της αγοράς είναι ανοδική με μικρού όμως μεταβολή, αν και ο τζίρος σε σχέση με άλλες συνεδριάσεις σε αυτό το σημείο κινείται σε υψηλότερα επίπεδα. 

Σήμερα είναι μια ημέρα με ενδιαφέρον, καθώς άνοιξε το βιβλίο προσφορών για το ομόλογο υψηλής εξασφάλισης (senior preferred), που εκδίδει η Εθνική Τράπεζα με στόχο την άντληση περί των 400 εκατ. ευρώ μέσω ανοιχτής διαδικασίας υποβολής ανταγωνιστικών προσφορών από διεθνείς και εγχώριους επενδυτές. 

Η πρωινή εικόνα

Ο Γενικός Δείκτης με την άνοδο της τάξεως του 0,15% που καταγράφει βρίσκεται στις 901,60 μονάδες, με τον τζίρο να έχει ξεπεράσει τα 9 εκατ. ευρώ και τον όγκο συναλλαγών τα 4,5 εκατ. μετοχές. 

Δείγμα του πόσο μετρημένες είναι οι κινήσεις των επενδυτών αποτελεί η σχεδόν μηδενική μεταβολή του Δείκτη Υψηλής Κεφαλαιοποίησης, με τον Mid Cap να καταγράφει κέρδη περί του 0,33% και τον τραπεζικό δείκτη επίσης να μένει σχεδόν «ακίνητος».

Στην υψηλή κεφαλαιοποίηση μόνο η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς παρουσιάζει κέρδη μεγαλύτερα του +1% (+1,19%).

Στον αντίποδα, τις όποιες μεγαλύτερες απώλειες παρουσιάζουν οι μετοχές των ΕΥΔΑΠ (-0,98%), Aegean (-0,79%) και ΟΠΑΠ (-0,70%).

Δείτε ΕΔΩ την εικόνα της αγοράς.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Εθνική Τράπεζα: Στις αγορές για άντληση 400 εκατ. ευρώ μέσω βιβλίου προσφορών

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News