Business & Finance Δευτέρα 14/11/2022, 20:22
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωπαϊκές μετοχές: Στήριγμα από τα θετικά εταιρικά αποτελέσματα

Ευρωπαϊκές μετοχές: Στήριγμα από τα θετικά εταιρικά αποτελέσματα

Με άνοδο έκλεισαν οι ευρωπαϊκές μετοχές τη σημερινή συνεδρίαση, στον απόηχο των θετικών τριμηνιαίων αποτελεσμάτων εταιρειών, μεταξύ των οποίων τη γερμανική Infineon και τη βρετανική Informa, την ώρα που οι επενδυτές αναμένουν τα νέα στοιχεία για τον πληθωρισμό και το ΑΕΠ που ανακοινώνονται εντός της εβδομάδας. 

Ο πανευρωπαϊκός χρηματιστηριακός δείκτης STOXX 600 ενισχύθηκε 0,1% παραμένοντας κοντά στο υψηλό 11 εβδομάδων. 

Η μετοχή της Informa ενισχύθηκε 5,8% από τη στιγμή που ο βρετανικός όμιλος αναθεώρησε ανοδικά τις προβλέψεις του για ολόκληρη την οικονομική χρήση, βοηθώντας το δείκτη FTSE 100 στο Λονδίνο να παρουσιάσει επίδοση καλύτερη από αυτή των υπόλοιπων ευρωπαϊκών αγορών, με κέρδη 0,9%. 

Ο DAX στην Φρανκφούρτη σημείωσε κέρδη 0,6%, με βασικό στήριγμα τη μετοχή της Infineon η οποία ενισχύθηκε 7,8%, από τη στιγμή που η εταιρεία επεξεργαστών ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να επενδύσει 5 δισ.ευρώ σε μονάδα στη Δρέσδη για να επεκτείνει την παραγωγική της ικανότητα κατά 300 μιλιμέτρ. Όσο για τον τεχνολογικό κλάδο στο σύνολό του σημείωσε άνοδο 1,2%, παρουσιάζοντας την καλύτερη επίδοση μεταξύ των κλάδων του STOXX 600. 

Την ίδια στιγμή, τα στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή στη Γερμανία έδειξαν μεγαλύτερη του αναμενομένου αύξηση το Σεπτέμβριο, απομακρύνοντας τις ανησυχίες για ύφεση. Παρ΄όλα αυτά, στις αγορές επικράτησε ένα κλίμα επιφυλακής μετά την προειδοποίηση του αξιωματούχου της Fed, Κρίστοφερ Γουόλερ, ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ δεν θα μετριάσει τις προσπάθειές της για την αντιμετώπιση του πληθωρισμού.

Παρά το γεγονός ότι οι ευρωπαϊκές μετοχές κατέγραψαν τα μεγαλύτερα εβδομαδιαία κέρδη σε διάρκεια οκτώ μηνών το προηγούμενο πενθήμερο, ο STOXX 600 εξακολουθεί να παρουσιάζει απώλειοες 11,3% από τις αρχές του έτους έως σήμερα εν μέσω ανησυχιών για τη γενικότερη δυσπαγία που επικρατεί στο μέτωπο της οικονομίας.

Από τα υπόλοιπα επιμέρους ταμπλό, ο γαλλικός CAC 40 σημείωσε μικρά κέρδη 0,2%, ενώ στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB ενισχύθηκε 0,6% και ο ισπανικός IBEX 35 0,8%.

 
moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News