Business & Finance Δευτέρα 14/11/2022, 15:26
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Ήπια πτώση με χαμηλό τζίρο 

Χρηματιστήριο: Ήπια πτώση με χαμηλό τζίρο 

Πτωτικά για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών, ωστόσο όπως και την περασμένη Παρασκευή έτσι και σήμερα η πτώση αυτή είναι ήπιας μορφής. Την ώρα που στην Ευρώπη τα χρηματιστήρια παρουσιάζουν υποτονικά κέρδη, στη Λεωφόρο Αθηνών η συναλλακτική δραστηριότητα είναι περιορισμένη. Οι χαμηλοί αυτοί τόνοι ωστόσο δεν αποκλείουν την πιθανότητα να υπάρξει αλλαγή του κλίματος και της τάσης, όπως έχει συμβεί στις τελευταίες συνεδριάσεις. 

Αναζήτηση κατεύθυνσης

Ο Γενικός Δείκτης αδυνατεί να κινηθεί προς μια ξεκάθαρη κατεύθυνση, καθώς της ήπιας ανόδου ακολούθησε ήπια πτώση η οποία μετατράπηκε σε οριακή στην προσπάθεια να επιστρέψει σε θετικό έδαφος. Ωστόσο, όχι μόνο δεν επέστρεψε αλλά κινείται χαμηλότερα σε σχέση με νωρίτερα υποχωρώντας κατά 0,22%, στις 895,78 μονάδες. 

Το ζητούμενο πλέον είναι η ελληνική αγορά να κάνει την προσπάθεια να υπερπηδήσει τις 900 μονάδες, αλλά και να κρατηθεί σε αυτό το επίπεδο, κάτι που σε τρεις περιπτώσεις μέσα στο έτος δεν κατάφερε να το επιτύχει. 

Σύμμαχος πάντως σε αυτή την προσπάθεια δεν θα είναι ο τζίρος, από τη στιγμή και σήμερα κινείται σε χαμηλά επίπεδα, διαμορφούμενος στα 26 εκατ. ευρώ, με τον όγκο συναλλαγών στα 7,7 εκατ. μετοχές. 

Απώλειες της τάξεως του 0,34% καταγράφει ο Δείκτης Υψηλής Κεφαλαιοποίησης, με τον Mid Cap να ακολουθεί αντίθετη κατεύθυνση και να ενισχύεται κατά 1,04%. 

Στις μετοχές των Coca Cola και Quest ασκούνται οι εντονότερες πιέσεις διαγράφοντας 1,91% και 1,82% αντίστοιχα και ακολουθούν Eurobank (-1,21%), Aegean (-1,19%), Τέρνα Ενεργειακή (-1,19%).

Ξεχωρίζει η μετοχή της Motor Oil με κέρδη περί του 1,40% και ακολουθεί αυτή της ΔΕΗ με άνοδο 1,19% και Βιοχάλκο (+1,03%).

Δείτε ΕΔΩ την εικόνα της αγοράς.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

BriQ Properties: Άλμα 34% στα έσοδα το εννιάμηνο

Epsilon Net: Συζητήσεις για στρατηγική συνεργασία με την Εθνική Τράπεζα 

Intrakat: Σύμβαση ύψους 60,7 εκατ. ευρώ για τη διευθέτηση – οριοθέτηση του ρέματος Ραφήνας

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News