Business & Finance Δευτέρα 14/11/2022, 11:40
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Έναρξη εβδομάδας σε ήπιους ρυθμούς

Χρηματιστήριο: Έναρξη εβδομάδας σε ήπιους ρυθμούς

Με μικρού εύρους μεταβολές έχει εισέλθει στη νέα εβδομάδα το Χρηματιστήριο Αθηνών, προερχόμενο από ένα σερί έξι κερδοφόρων εβδομάδων. Στις πέντε εξ των έξι εβδομάδων, τα συνολικά κέρδη σε κάθε μία εξ αυτών ήταν περισσότερα του 2%. 

Αυτή η ανοδική πορεία έχει φέρει το ελληνικό χρηματιστήριο εκ νέου στις 900 μονάδες, ωστόσο όπως και τις δύο προηγούμενες φορές η προσέγγιση σε αυτό το επίπεδο δεν φέρνει και τη διατήρησή του σε αυτό. Το ψυχολογικό φράγμα των 900 μονάδων δείχνει σαν να φέρνει κόπωση στην ελληνική αγορά, η οποία να σημειωθεί ότι δεν έχει και τη στήριξη από τους τζίρους που διακινούνται, για τους οποίους η μετριότητα έχει καταστεί το δεδομένο χαρακτηριστικό. 

Η πρωινή εικόνα

Ο Γενικός Δείκτης οριακά κινείται άνω του μηδενός στις 899,04 μονάδες, ενώ στιγμιαία έκανε πέρασμα από τις 901,19 μονάδες στο έως τώρα υψηλό ημέρας, εντούτοις κατήλθε του επιπέδου αυτού. Ο τζίρος σε υποτονικά επίπεδα διαμορφούμενος στα 6 εκατ. ευρώ, με τον όγκο συναλλαγών να έχει ανέλθει στο 1,8 εκατ. μετοχές. 

Οριακά υπό του μηδενός κινείται ο Δείκτης Υψηλής Κεφαλαιοποίησης, σε αντίθεση με τον Mid Cap ο οποίος ενισχύεται κατά 1,48%, ενώ ο τραπεζικός δείκτης υποχωρεί κατά 0,47%.  

Στην υψηλή κεφαλαιοποίηση τις αντιδράσεις των μετοχών τις διακρίνει η μετριοπάθεια. Προπορεύονται αυτές των ΔΕΗ (+1,58%), Motor Oil (+1,36%), Σαράντης (+1,29%).

Με απώλειες της τάξεως του 2% κινείται η μετοχή της Coca Cola, στο -1,12% βρίσκεται η μετοχή της Εθνικής. 

Δείτε ΕΔΩ την εικόνα της αγοράς.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

BriQ Properties: Άλμα 34% στα έσοδα το εννιάμηνο

Epsilon Net: Συζητήσεις για στρατηγική συνεργασία με την Εθνική Τράπεζα 

Intrakat: Σύμβαση ύψους 60,7 εκατ. ευρώ για τη διευθέτηση – οριοθέτηση του ρέματος Ραφήνας

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News