Business & Finance Παρασκευή 11/11/2022, 13:34
ΑΓΟΡΕΣ

Τα χρηματιστήρια ανεβαίνουν οι επενδυτές όμως προτιμούν τα ομόλογα 

Τα χρηματιστήρια ανεβαίνουν οι επενδυτές όμως προτιμούν τα ομόλογα 

Οι περισσότερες αγορές ομολόγων σε τέσσερις μήνες πραγματοποιήθηκαν την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει η BofA Global Research σήμερα Παρασκευή. Παράλληλα οι επενδυτές προέβησαν σε πωλήσεις μετοχών όπως δείχνουν τα ίδια στοιχεία. 

Ειδικότερα, οι πωλήσεις των μετοχών ανήλθαν στα 4,6 δισ. δολάρια, ενώ συγχρόνως οι αγορές ομολόγων έφθασαν τα 2,4 δισ. δολάρια. 

Ξεχωριστά στοιχεία της Refinitiv Lipper, έδειξαν ότι εκροές υπέστησαν τα funds με τοποθέτηση σε μετοχές την ίδια εβδομάδα, για πρώτη φορά μετά από τρεις εβδομάδες. Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι εκροές από τις μετοχές έφθασαν στα 11,56 δισ. δολάρια, όταν την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα οι επενδυτές είχαν αγοράσει μετοχές συνολικής αξίας 13,98 δισ. δολάρια. 

Στα funds μετοχών στις ΗΠΑ οι πωλήσεις διαμορφώθηκαν στα 10,5 δισ. δολάρια και στην Ευρώπη στα 830 εκατ. δολάρια, ενώ αντίθετα στα funds που τοποθετούνται σε μετοχές στην Ασία καταγράφηκαν εισροές ύψους 290 εκατ. δολαρίων. 

Ο κλάδος της τεχνολογίας ήταν αυτός που είδε τους επενδυτές να του γυρίζουν την πλάτη περισσότερο, καθώς οι εκροές ανήλθαν στο 1,87 δισ. δολάρια. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Διαβάστε επίσης:

Amundi: Προτείνει «αμυντική στάση» και μείωση της έκθεσης στις μετοχές

Το μήνυμα Τρισέ προς τις αγορές: Μην στοιχηματίζετε κατά της Ευρωζώνης

Κλίμα φόβου στις αγορές: Ακυρώνουν IPOs και νέα ομόλογα

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News