Business & Finance Τρίτη 8/11/2022, 19:56
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωπαϊκές μετοχές: Σε υψηλό 8 εβδομάδων – Αγορές σε τεχνολογία και λιανεμπόριο

Ευρωπαϊκές μετοχές: Σε υψηλό 8 εβδομάδων – Αγορές σε τεχνολογία και λιανεμπόριο

Σε υψηλό οκτώ εβδομάδων έκλεισαν οι ευρωπαϊκές μετοχές, με τους επενδυτές να ευελπιστούν ένα αποτέλεσμα φιλικό προς τις αγορές από τις ενδιάμεσες εκλογές για το αμερικανικό Κογκρέσο. 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 έκλεισε με άνοδο 0,8% αφού κινήθηκε σε στενό πλαίσιο διακύμανσης κατά τη μεγαλύτερη διάρκεια της συνεδρίασης, με την τεχνολογία και το λιανεμπόριο να βρίσκονται στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος. 

H μετοχή της δανικής εταιρείας στον χώρου του κοσμήματος Pandora ενισχύθηκε περισσότερο από 10%, από τη στιγμή που οι τριμηνιαίες πωλήσεις ήταν καλύτερες του αναμενομένου με την εταιρεία να εμφανίζεται ιδιαίτερα ανθεκτική στην καταναλωτική ζήτηση παρά το αυξανόμενο κόστος διαβίωσης. 

«Οι επενδυτές περιμένουν νίκη των Ρεπουμπλικάνων τουλάχιστον στη Βουλή των Αντιπροσώπων, όμως είναι πολύ πιθανόν να εξασφαλίσουν και την πλειοψηφία στη Γερουσία. Οι Ρεπουμπλικάνοι ακολουθούν πολιτικές περισσότερο φιλικές προς το επιχειρείν συγκριτικά με τους Δημοκρατικούς, συνεπώς αυτό ακριβώς αποτυπώνει σήμερα η αγορά», αναφέρει αναλυτής της Radobank. 

Mε ενδιαφέρον αναμένουν επίσης οι επενδυτές και τα στοιχεία για τις τιμές καταναλωτή Οκτωβρίου στις ΗΠΑ προκειμένου να διαπιστώσουν εάν η μέχρι σήμερα επιθετική νομισματική πολιτική της Fed θα βοηθήσει στην αποκλιμάκωση του πληθωρισμού. 

Από τις 216 εισηγμένες στο δείκτη STOXX 600, περίπου το 60% έχει ανακοινώσει κέρδη καλύτερα των προβλέψεων συγκριτικά με ένα τυπικό τρίμηνο όπυ το 53% παρουσιάσει επιδόσεις καλύτερες του αναμενομένου, σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv.

Ο γερμανικός DAX σημείωσε άνοδο 1,15%, ο γαλλικός CAC 40 ενισχύθηκε σε ποσοστό 0,4%, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 σημείωσε μικρά κέρδη 0,1%.
 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News