Business & Finance Παρασκευή 4/11/2022, 11:46
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Κλείσιμο εβδομάδας με άνοδο 

Χρηματιστήριο: Κλείσιμο εβδομάδας με άνοδο 

Ανοδικά κινείται στην τελευταία συνεδρίαση για την τρέχουσα εβδομάδα το Χρηματιστήριο Αθηνών μετά τις απώλειες 1,40% που σημείωσε χθες, σε μια εβδομάδα η οποία αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά θα ολοκληρωθεί με θετικό πρόσημο. Σε σχέση με χθες, σήμερα έχει αναστραφεί το αρνητικό κλίμα με τους επενδυτές να επηρεάζονται από τις εξελίξεις στο διεθνές προσκήνιο.

Η πρωινή εικόνα

Ο Γενικός Δείκτης με τα κέρδη της τάξεως του 0,52% που σημειώνει έχει ανέβει στις 866,76 μονάδες, διατηρώντας μια μικρή απόσταση από τις 870 μονάδες που χάθηκαν μετά τις χθεσινές απώλειες. Ο τζίρος έχει διαμορφωθεί στα 6 εκατ. ευρώ, με τον όγκο συναλλαγών στο 1,8 εκατ. μετοχές.

Ο Δείκτης Υψηλής Κεφαλαιοποίησης κινείται υψηλότερα κατά 0,76%, με τον Mid Cap να διαπραγματεύεται χαμηλότερα στο +0,47%. Κέρδη της τάξεως του 0,95% καταγράφει ο δείκτης των τραπεζών, σε μια ημέρα στην οποία όλοι οι βασικοί κλάδοι κινούνται σε θετικό έδαφος. 

Στην υψηλή κεφαλαιοποίηση προβάδισμα έχουν πάρει οι μετοχές των Alpha Bank και Jumbo καθώς ενισχύονται κατά 2,18% και 1,92% αντίστοιχα. Ξεχωρίζουν επίσης ΕΛΠΕ (+1,71%), Τέρνα Ενεργειακή (+1,55%) και Aegean (+1,43%).

Πιέσεις δέχεται η μετοχή της Ελλάκτωρ υποχωρώντας κατά 1,63%, ενώ στο -1,10% βρίσκεται η μετοχή της Σαράντης και στο -0,81% της ΔΕΗ.

Κέρδη στην Ευρώπη, ράλι στην Ασία 

Ανοδικά κινούνται και τα χρηματιστήρια στην Ευρώπη. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro STOXX 600 ενισχύεται κατά 1,05%, με το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης να καταγράφει κέρδη 1,20%, του Λονδίνου 1%, υψηλότερα στο +1,55% διαπραγματεύεται του Παρισιού, στο +0,62% του Μιλάνου.

Ράλι πραγματοποίησαν τα χρηματιστήρια στην Ασία, μετά τις αναφορές που ξεπρόβαλαν και έκαναν λόγο ότι η Κίνα εξετάζει χαλάρωση των περιορισμών για την πανδημία. Παράλληλα, ξεχωριστά δημοσιεύματα ανέφεραν ότι ο έλεγχος από τις αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές στις κινεζικές εταιρείες που είναι εισηγμένες στις χρηματιστηριακές αγορές των ΗΠΑ, ολοκληρώθηκε πιο γρήγορα από το αναμενόμενο. 

Τα δημοσιεύματα αυτά έστειλαν τους χρηματιστηριακούς δείκτες στα ύψη, με τον Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ να πραγματοποιεί άλμα 5,36% και τον Shanghai στην Κίνα να καταγράφει κέρδη 2,43%. 

Δείτε ΕΔΩ την εικόνα της αγοράς.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Αποστολή στη Σίλικον Βάλει για έξι ελληνικές startup: Το προφίλ των εταιρειών

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News