Business & Finance Τρίτη 1/11/2022, 17:32
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Είσοδος στο Νοέμβριο με κατεβασμένη ταχύτητα

Wall Street: Είσοδος στο Νοέμβριο με κατεβασμένη ταχύτητα

Πτωτικά κινούνται στη σημερινή συνεδρίαση οι τρεις βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες, μια συνεδρίαση που είναι η εναρκτήρια για το Νοέμβριο. Το αμερικανικό χρηματιστήριο έρχεται με παρακαταθήκη την καλύτερη μηνιαία επίδοση του Dow Jones από τον Ιανουάριο του 1976, μετά τα κέρδη 13,95% που κατέγραψε, ενώ ήταν ο καλύτερος Οκτώβριος από τουλάχιστον το 1900.

Σήμερα ωστόσο υποχωρεί κατά 0,47%, όσο περίπου διαγράφει και ο S&P 500, με το Nasdaq ελαφρώς χαμηλότερα στο -0,50%.

Το διήμερο σήμερα και αύριο είναι ιδιαίτερα κρίσιμο, καθώς πραγματοποιείται η συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ για τον καθορισμό της νομισματικής της πολιτικής.

Αναλυτές και χρηματαγορές έχουν προεξοφλήσει ότι θα αυξήσει τα επιτόκια κατά 75 μονάδες βάσης για τέταρτη συναπτή συνεδρίαση, ωστόσο αυτό που αναμένεται ευρέως είναι πώς θα κινηθεί στο μέλλον αναφορικά με τις επιτοκιακές αυξήσεις.

Ήδη έχουν αρχίσει να ξεπροβάλλουν απόψεις ότι οι αξιωματούχοι θα αρχίσουν να επιβραδύνουν τόσο τις αυξήσεις όσο και το εύρος τους, καθώς ο υψηλός πληθωρισμός παραμένει μεν, ωστόσο εκτιμάται ότι έχει φθάσει στην κορύφωσή του.

Στο μεταξύ συνεχίζονται οι ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων για το γ΄ τρίμηνο του 2023, αν και οι περισσότερες μεγάλες επιχειρήσεις έχουν δημοσιεύσει τις επιδόσεις τους.

Με περίπου τις μισές εταιρείες του S&P 500 να έχουν ανακοινώσει μέχρι στιγμής τα τριμηνιαία αποτελέσματά τους, οι εκτιμήσεις για την αύξηση των κερδών του τρίτου τριμήνου διαμορφώνονται στο 4%, σύμφωνα με τα στοιχεία της Refintiv, ελαφρώς χαμηλότερα από το 4,1% της προηγούμενης εβδομάδας.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News