Business & Finance Τρίτη 29/12/2020, 23:32
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Wall Street: Από τα ψηλά στα χαμηλά

Wall Street: Από τα ψηλά στα χαμηλά

Η Wall Street δεν κατάφερε να παραμείνει στα αρχικά ιστορικά υψηλά της και έκλεισε τελικά με πτώση σε μία ιδιαίτερα νευρική συνεδρίαση, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν για τον τρόπο επανεκκίνησης της οικονομίας και για το εάν η Γερουσία θα εγκρίνει περισσότερα επιδόματα βοήθειας για την αντιμετώπιση της πανδημίας.  

Τα αρχικά, αν και περιορισμένα κέρδη, βοήθησαν τη Wall Street να αγγίξει ξανά ιστορικά υψηλά, όμως εξανεμίστηκαν από τη στιγμή που ο ηγέτης της πλειοψηφίας της Γερουσίας Μιτς Μακόνελ μπλόκαρε την προσπάθεια των Δημοκρατικών να περάσουν την αύξηση στο ποσό των επιταγών για την οικονομική ενίσχυση των Αμερικανών, από τα 600 στα 2.000 δολάρια, παρά τις πιέσεις του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. 

Ο Dow Jones έκλεισε με πτώση 0,22%, ο S&P 500 υποχώρησε 0,23%, ενώ ο Nasdaq 0,39%. Ο εξαιρετικά χαμηλός όγκος συναλλαγών εν μέσω εορτών έκανε ακόμη πιο έντονη τη νευρικότητα και τις διακυμάνσεις. Από τις αρχές του έτους έως σήμερα, ο S&P 500 είναι ενισχυμένος 15%, ενώ στη διάρκεια του τέταρτου τριμήνου έχει ενισχυθεί περισσότερο από 10%. Από τις μετοχές, η Ιntel ξεχώρισε με την άνοδο 5% που κατέγραψε μετά από τηλεγράφημα του Reuters που θέλει τον ακτιβιστή μέτοχό της, το αντισταθμιστικό ταμείο Third Point, να πιέζει την εταιρεία να εξετάσει διάφορες στρατηγικές επιλογές όσον αφορά στη μελλοντική πορεία της, καθότι έχει χάσει μερίδιο αγοράς από τις TSMC, Samsung και AMD. Ωστόσο, από τις αρχές του έτους έως σήμερα, η μετοχή της Intel σημειώνει πτώση 18%. 

moneyreview.gr

   
   

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News