Business & Finance Δευτέρα 31/10/2022, 17:24
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Πτώση στην έναρξη μιας σημαντικής εβδομάδας 

Wall Street: Πτώση στην έναρξη μιας σημαντικής εβδομάδας 

Πτωτικά κινούνται οι τρεις κυριότεροι χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street, με τη πιο δεικτοβαρή μετοχή αυτή της Apple να υποχωρεί και να συμπαρασύρει μαζί της και το αμερικανικό χρηματιστήριο.

Η εβδομάδα που διανύουμε είναι ιδιαιτέρως σημαντική καθώς αύριο και την Τετάρτη είναι προγραμματισμένη η διήμερη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ για τον καθορισμό της νομισματικής της πολιτικής. 

Ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,25%, ο S&P 500 διαγράφει 0,55%, ενώ ο Nasdaq αποδυναμώνεται κατά 1,10%. 

Οι χρηματαγορές και οι αναλυτές προεξοφλούν ότι η Fed θα προχωρήσει με επιθετική αύξηση των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης για τέταρτη συναπτή συνεδρίαση, στην προσπάθειά της να χαλιναγωγήσει τον πληθωρισμό ο οποίος έχει φθάσει σε υψηλό 40 ετών. 

Σε περίπτωση που η αμερικανική κεντρική τράπεζα επαληθεύσει τις προβλέψεις, τότε θα διαμορφώσει το βασικό της επιτόκιο στο 4% από 3,25% που βρίσκεται επί του παρόντος. 

Με ενδιαφέρον αναμένονται αργότερα στη διάρκεια της εβδομάδας που διανύουμε τα στοιχεία αναφορικά με την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ, καθώς όπως επανειλημμένα έχουν δηλώσει οι αξιωματούχοι της Fed, όσο η εικόνα της απασχόλησης θα είναι ισχυρή τόσο θα καθίσταται πιο αυστηρή η νομισματική πολιτική της κεντρικής τράπεζας. 

Απώλειες της τάξεως του 2% καταγράφει η μετοχής της Apple, μετά το δημοσίευμα του Reuters, με το οποίο ανέφερε ότι η παραγωγή των iPhones μπορεί να μειωθεί έως και 30% τον επόμενο μήνα εξαιτίας των πιο αυστηρών περιορισμών της Κίνας για την πανδημία. 

Υποχώρηση καταγράφουν και οι μετοχές των άλλων Big Tech, όπως της Alphabet, της Microsoft και της Meta Platforms

Οι απώλειες αυτές έχουν στοιχίσει και στον ευρύτερο κλάδο της τεχνολογίας αλλά και στις υπηρεσίες τηλεπικοινωνιών, χάνοντας περί του 1,6% και 1,9% αντίστοιχα. 

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News