Business & Finance Παρασκευή 28/10/2022, 23:04
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Ράλι στο κλείσιμο της εβδομάδας – Καταποντίστηκε η μετοχή της Amazon

Wall Street: Ράλι στο κλείσιμο της εβδομάδας – Καταποντίστηκε η μετοχή της Amazon

Με ράλι ολοκλήρωσαν την τρέχουσα εβδομάδα οι τρεις κυριότεροι χρηματιστηριακοί δείκτης της Wall Street, σε μια εβδομάδα η οποία επισκιάσθηκε από τις ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων για το γ΄ τρίμηνο των Big Tech.

Ο Dow Jones ενισχύθηκε κατά 2,59%, o S&P 500 έκλεισε με κέρδη της τάξεως του 2,45%, με τον Nasdaq να σημειώνει άνοδο 2,87%.

Οι καλύτερες του αναμενομένου επιδόσεις της Apple (7,56%) βοήθησαν σήμερα τον τεχνολογικό κλάδο και τις μετοχές του ούτως ώστε να έχουν μια ιδιαιτέρως αποδοτική συνεδρίαση. Απεναντίας το ίδιο δεν ίσχυσε για τη μετοχή της Amazon, η οποία καταποντίστηκε διαγράφοντας 6,80%, καθώς στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων οι προβλέψεις της για την περίοδο των επερχόμενων γιορτών δεν ήταν αισιόδοξες.

Να σημειωθεί ότι το δ΄ τρίμηνο είναι μια περίοδος στην οποία πέραν των Χριστουγέννων, υπάρχουν επίσης η Black Friday και η Cyber Monday, δύο ημέρες στην οποία οι εταιρείες επιδίδονται σε προσφορές και αποκομίζουν μεγάλου εύρους κέρδη, τα οποία και ενισχύουν τα οικονομικά μεγέθη τους για το τέταρτο και τελευταίο τρίμηνο κάθε έτους.

Η σημερινή ημέρα είχε τις ανακοινώσεις αποτελεσμάτων δύο εκ των μεγαλυτέρων πετρελαϊκών εταιρειών στον κόσμο, της Chevron (1,05%) και της Exxon Mobil (2,72%), των οποίων συνολικά τα κέρδη υπερέβησαν τα 30 δισ. δολάρια.

Η ερχόμενη εβδομάδα είναι εξόχως σημαντική καθώς θα πραγματοποιηθεί η διήμερη συνεδρίαση της Fed για τον καθορισμό της νομισματικής της πολιτικής. Έχοντας επιδοθεί σε επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης στις τελευταίες συνεδριάσεις, θα έχει ενδιαφέρον αν την ερχόμενη Τετάρτη θα επαναλάβει του ίδιου εύρους επιτοκιακή αύξηση.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News