Business & Finance Τετάρτη 26/10/2022, 23:00
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Οι big tech έβαλαν τέλος στο τριήμερο ανοδικό σερί – Πτώση 2% για το Nasdaq

Wall Street: Οι big tech έβαλαν τέλος στο τριήμερο ανοδικό σερί – Πτώση 2% για το Nasdaq

Με πτώση έκλεισε σήμερα η Wall Street στον απόηχο των απογοητευτικών στοιχείων από τους κολοσσούς τεχνολογίας Microsoft και Alphabet, τερματίζοντας το ανοδικό σερί των τελευταίων τριών συνεδριάσεων. 

O Nasdaq υποχώρησε 228,12 μονάδες ή 2,04% στις 10.970,99 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε απώλειες 0,74% στις 3.830,60 μονάδες, ενώ αντίθετα ο Dow Jones κατάφερε να κλείσει με οριακή άνοδο 2,37 μονάδων, σχεδόν αμετάβλητος, στις 31.839,11 μονάδες. 

Σε πτώση, αν και περιορισμένη, γύρισαν προς το τέλος της συνεδρίασης οι εταιρείες κοινής ωφελείας και real estate, ακολουθώντας την τάση του κλάδου τηλεπικοινωνιών, καταναλωτικών αγαθών και τεχνολογίας. 

Στην αρχή της συνεδρίασης, ο Dow Jones είχε σημειώσει ράλι άνω των 300 μονάδων βάσης, καθώς η Visa προσέφερε στήριγμα με τα ισχυρά κέρδη τρίτου τριμήνου. Σε θετικό έδαφος κινείτο και ο δείκτης S&P 500. 

Η μετοχή του μητρικού ομίλου της Google, Alphabet, υποχώρησε 9,1%, στην χειρότερη ημερήσια επίδοση από το Μάρτιο του 2020, από τη στιγμή που ο γίγαντας τεχνολογίας δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των αναλυτών. Η Alphabet ανακοίνωσε μείωση των διαφημιστικών εσόδων της στο YouTube, γεγονός που έκανε τους επενδυτές να προεξοφλήσουν αντίστοιχη έκβαση και άλλες μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας που στηρίζοντα στις διαφημίσεις. 

Αντίστοιχα, η Microsoft υποχώρησε 7%, αφότου ανακοίνωσε έσοδα χαμηλότερα του αναμενομένου στο τρίτο τρίμηνο, παρά το γεγονός ότι τα κέρδη και τα έσοδά της συνολικά ξεπέρασαν τις προβλέψεις. Η εταιρεία έδωσε επίσης κατευντήριες γραμμές και για το τέταρτο τρίμηνο, που είναι κατώτερες των προσδοκιών. 

Οι αυξομειώσεις στους βασικούς χρηματιστηριακούς δείκτες αντανακλούν την προσπάθεια εύρεσης μίας ισορροπίας ανάμεσα στην εταιρική Αμερική και στην Φέντεραλ Ριζέρβ με τους επενδυτές να προσπαθούν να μαντέψουν τι σημαίνουν ακριβώς τα εταιρικά αποτελέσματα για τη νομισματική πολιτική, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Keith Buchanan, διαχειρίστρια χαρτοφυλακίου της GLOBALT Investment. 

Από τα υπόλοιπα εταιρικά αποτελέσματα, η Harley-Davidson είδε τη μετοχή της να ενισχύεται περίπου 11,9% από τη στιγμή που ανακοίνωσε αποτελέσματα καλύτερα των προσδοκιών. Αντίθετα, η Boeing παρουσίασε πτώση άνω του 8,9%, καθώς ανακοίνωσε ζημίες στις αμυντικές δραστηριότητές της και δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις προβλέψεις για τα έσοδα. 

 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News