Business & Finance Τετάρτη 26/10/2022, 17:26
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Πτώση με τις Big Tech στο επίκεντρο 

Wall Street: Πτώση με τις Big Tech στο επίκεντρο 

Προς διαφορετικές κατευθύνσεις κινούνται σήμερα Τετάρτη οι τρεις βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street, στον απόηχο της ανακοίνωσης των πρώτων αποτελεσμάτων από τις  Big Tech, Alphabet και Microsoft τα οποία όμως απογοήτευσαν. Χθες από πλευράς ανακοινώσεων ήταν μια πολυάσχολη ημέρα καθώς πέραν από τις δύο προαναφερθείσες εταιρείες ανακοίνωσαν επίσης τις επιδόσεις τους για το γ΄ τρίμηνο του 2022 μεταξύ άλλω η Coca Cola, Visa και Spotify. 

Τα απογοητευτικά αποτελέσματα των δύο Big Tech έχει επηρεάσει τον κλάδο της τεχνολογίας κι έτσι ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 1,40%. Κατά 0,40% κινείται χαμηλότερα ο S&P 500 με τον Dow Jones να σημειώνει άνοδο 0,50%. 

Πριν από την έναρξη της συνεδρίασης, το υπουργείο Εμπορίου δημοσιοποίησε τα στοιχεία αναφορικά με το εμπορικό ισοζύγιο των ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο. Συγκεκριμένα τον περασμένο μήνα το εμπορικό έλλειμμα διογκώθηκε από τα 87,28 δισ. δολάρια, στα 92,22 δισ. δολάρια, αισθητά υψηλότερα από τις εκτιμήσεις για έλλειμμα της τάξεως των 87,50 δισ. δολαρίων. 

Από την άλλη ξεχωριστά στοιχεία έδειξαν ότι οι πωλήσεις νέων κατοικιών συρρικνώθηκαν πολύ στο -10,9% σε μηνιαία βάση τον Σεπτέμβριο, από 24,7% τον Αύγουστο. 

Αρνητικό πρόσημο κατέγραψαν και οι αιτήσεις για στεγαστικά δάνεια στο -1,7%, υψηλότερα ωστόσο από το -4,5% ένα μήνα νωρίτερα. 

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News