Business & Finance Τετάρτη 26/10/2022, 14:41
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Αναζήτηση κατεύθυνσης με νωχελικότητα

Χρηματιστήριο: Αναζήτηση κατεύθυνσης με νωχελικότητα

Σε θετικό έδαφος πέρασε το Χρηματιστήριο Αθηνών διαγράφοντας τις αρχικές μικρού εύρους απώλειες που κατέγραφε. Ωστόσο και η ανοδική αυτή αντίδραση είναι μικρής έκτασης, σε μια ημέρα στην οποία επικρατεί μια κατάσταση ηρεμίας στις αγορές. Αυτή η ηρεμία χαρακτηρίζει και την αγορά των κρατικών ομολόγων, καθώς σήμερα οι αποδόσεις αυξάνονται κατά περίπου δύο μονάδες βάσης, μετά τη διήμερη συντεταγμένη βουτιά και σημαντική αποκλιμάκωσή τους. 

Νωχελική συνεδρίαση 

Στη Λεωφόρο Αθηνών, νωχελικές είναι οι κινήσεις των επενδυτών από τη στιγμή που γι άλλη μια συνεδρίαση η συναλλακτική δραστηριότητα είναι περιορισμένη. Η νωχελικότητα αυτή ωστόσο δεν απέτρεψε την ελληνική αγορά να βγάλει αντίδραση και να περάσει σε θετικό έδαφος, μετά την υποχώρηση που σημείωνε νωρίτερα. 

Ο Γενικός Δείκτης κινείται υψηλότερα κατά 0,13% και έχει ανέβει στις 864,43 μονάδες, με τον τζίρο να έχει ανέλθει στα 27 εκατ. ευρώ και τον όγκο συναλλαγών στα 7,5 εκατ. ευρώ. Οριακά κατά 0,07% ενισχύεται ο Δείκτης Υψηλής Κεφαλαιοποίησης, ελαφρώς υψηλότερα κινείται αυτός της Μεσαίας Κεφαλαιοποίησης ευρισκόμενος στο 0,41%, πλησίον του +0,20% διαπραγματεύεται ο δείκτης των τραπεζών.   

Στην υψηλή κεφαλαιοποίηση, ξεχωρίζουν οι μετοχές των Motor Oil με άνοδο της τάξεως του 3,65% και της Aegean (+3,25%), ενώ πιο πίσω ακολουθούν οι Σαράντης (+2,06%) και Jumbo (+2,04%).

Πιέσεις ασκούνται στη μετοχή της Coca Cola καθώς διαγράφει 2,24%, μία ημέρα αφότου ανακοίνωσε ότι θα προβεί σε επενδύσεις ύψους 75 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα, ενώ κατά 1,63% αποδυναμώνεται η μετοχή της ΔΕΗ. 

Υποτονικά κινούνται και οι ευρωπαϊκοί δείκτες

Ίδια κατάσταση επικρατεί και στην Ευρώπη, με τους χρηματιστηριακούς δείκτες να παρουσιάζουν οριακές θετικές ή αρνητικές μεταβολές. Ο τεχνολογικός κλάδος υποχωρεί κατά 1,60%, στον απόηχο της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων χθες βράδυ Alphabet και Microsoft. Ήπιες απώλειες καταγράφει και τραπεζικός κλάδος, εν αναμονή της αυριανής συνεδρίασης της ΕΚΤ, όπου αναμένεται να αυξήσει τα επιτόκια κατά 75 μονάδες βάσης για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση. 

Δείτε ΕΔΩ την εικόνα της αγοράς.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News