Business & Finance Τετάρτη 26/10/2022, 11:40
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Συνεχίζει καθοδικά – Προσπαθεί να κρατήσει τις 860 μονάδες 

Χρηματιστήριο: Συνεχίζει καθοδικά – Προσπαθεί να κρατήσει τις 860 μονάδες 

Σε πτώση παραμένει το Χρηματιστήριο Αθηνών και σήμερα μετά τις χθεσινές απώλειες της τάξεως του 0,33%, με το ενδιαφέρον σήμερα να επικεντρώνεται στο αν θα καταφέρει να κρατήσει τις 860 μονάδες. Μπορεί και σήμερα να επικρατούν οι ρευστοποιήσεις, ωστόσο οι κινήσεις είναι μετρημένες κι έτσι το ελληνικό χρηματιστήριο επί του παρόντος δεν καταγράφει σημαντικές απώλειες. Άλλωστε όποτε συνέβη αυτό στη διάρκεια του Οκτωβρίου, οι απώλειες αυτές ήταν μικρού εύρους. Στους επενδυτικούς κύκλους κυριαρχεί η αναμονή για την αυριανή συνεδρίαση της ΕΚΤ, όπου εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα αυξήσει τα επιτόκια κατά 75 μονάδες βάσης για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση. 

Η πρωινή εικόνα

Ο Γενικός Δείκτης κινείται χαμηλότερα κατά 0,23% σε σχέση με χθες και έχει υποχωρήσει στις 861 μονάδες, κρατώντας τη ζώνη των 860 μονάδων. Ο τζίρος έχει αγγίξει τα 7 εκατ. ευρώ και ο όγκος συναλλαγών έχει διαμορφωθεί στα 2 εκατ. μετοχές. Υποχώρηση της τάξεως του 0,27% σημειώνει ο Δείκτης Υψηλής Κεφαλαιοποίησης, ενώ οριακά χαμηλότερα του μηδενός διαπραγματεύεται αυτός της Μεσαίας Κεφαλαιοποίησης. Προσπάθεια να διατηρηθεί άνω του μηδενός καταβάλλει ο δείκτης των τραπεζών. 

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Σαράντης (+2,38%), του ΑΔΜΗΕ (+1,45%), της Eurobank (+1,36%) και της Jumbo (+1,17%). Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Coca Cola (-1,97%), της ΔΕΗ (-1,38%).

Ανοδικά τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Ανοδικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καταγράφοντας ήπιες μεταβολές. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro STOXX 600 σημειώνει άνοδο 0,24%, με τους κυριότερους κλάδους του σε θετικό έδαφος. Ήπια πτώση καταγράφει ο κλάδος των τραπεζών εν αναμονή της αυριανής συνεδρίασης της ΕΚΤ.

Κέρδη της τάξεως του 0,66% καταγράφει το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, το +0,30% προσεγγίζει αυτό του Παρισιού, οριακά άνω του μηδενός διαπραγματεύεται του Μιλάνου. Αντιθέτως υποχώρηση περί του 0,20% καταγράφει το χρηματιστήριο του Λονδίνου. 

Δείτε ΕΔΩ την εικόνα της αγοράς.

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News