Business & Finance Τρίτη 25/10/2022, 23:00
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Tρίτη διαδοχική συνεδρίαση κερδών – Με το βλέμμα στις big tech

Wall Street: Tρίτη διαδοχική συνεδρίαση κερδών – Με το βλέμμα στις big tech

Ανοδικά έκλεισαν οι μετοχές και στη σημερινή συνεδρίαση, καθώς οι επενδυτές αναμένουν νέα στοιχεία προκειμένου να διαπιστώσουν την πορεία της αμερικανικής οικονομίας. Η Wall Street αναμένει επίσης με ενδιαφέρον και τα αποτελέσματα από τις κορυφαίες εταιρείες τεχνολογίας. 

Ο Dow Jones ενισχύθηκε κατά 33,127 μονάδες ή 1,1% κλείνοντας τη συνεδρίαση στις 31.836,74 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραψε κέρδη 1,6% στις 3.859,11 μονάδες, ενώ ο Nasdaq έκλεισε με άνοδο 2,2% στις 11.199,12 μονάδες. 

Η σημερινή άνοδος συνέχισε την κεκτημένη ταχύτητα που παρουσιάζει η Wall Street τις τελευταίες συνεδριάσεις. Ήδη, τη Δευτέρα, ο Dow και ο S&P 500 ενισχύθηκαν περισσότερο από 1% έκαστος, ενώ ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 0,9%. Την Παρασκευή, ο Dow είχε ενισχυθεί περισσότερο από 700 μονάδες. 

Η πτώση των ομολογιακών αποδόσεων έχει συμβάλει στα τελευταία κέρδη. Το κόστος δανεισμού στην αμερικανική 10ετία έχει υποχωρήσει περίπου 12 μονάδες βάσης, στο 4,108%, ενώ στη διετία κυμαίνεται γύρω στο 4,4%. Τόσο η άνοδος των μετοχών όσο και η αποκλιμάκωση των αποδόσεων αποτυπώνει τη γενικότερη αντίληψη των αγορών ότι οι επενδυτές έχουν αρχίσει να προσδοκούν επιβράδυνση του ρυθμού αύξησης των επιτοκίων, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Cliff Hodge, επικεφαλής επενδύσεων της Cornerstone Wealth. 

O Hodge ανέφερε ότι τα τελευταία μακροοικονομικά δίδουν μία νότα αισιοδοξίας στους επενδυτές ότι οι κεντρικές τράπεζες θα κατεβάσουν ταχύτητα στη μάχη κατά του πληθωρισμού. 

Ο Δείκτης της S&P CoreLogic Case-Shiller για τις τιμές κατοικιών σε 20 πόλεις των ΗΠΑ έδειξε ότι οι τιμές κατοικιών υποχώρησαν 1,3% τον Αύγουστο σε μηνιαία βάση, ενώ και ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης έχει υποχωρήσει, αποτυπώνοντας την επιδείνωση των οικονομικών προοπτικών. 

Την ίδια στιγμή, οι επενδυτές παρακολουθούν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα τελευταία εταιρικά αποτελέσματα. Η μετοχή των General Motors και Coca-Cola ενισχύθηκε 1,4% και 2,5% αντίστοιχα, από τη στιγμή που οι δύο εταιρείες ανακοίνωσαν αποτελέσματα καλύτερα των προσδοκιών. Ωστόσο, η Xerox «είδε» τη μετοχή της να βουλιάζει 14,5% από τη στιγμή που τα κέρδη της ήταν ελαφρώς κατώτερα του αναμενομένου. 

Μέχρι στιγμής, τα στοιχεία της FactSet δείχνουν ότι το 71% των επιχειρήσεων που έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα, έχουν παρουσιάσει κέρδη ανά μετοχή καλύτερα των προσδοκιών. 

 

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News