Business & Finance Τρίτη 25/10/2022, 20:23
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωπαϊκές μετοχές: Σε υψηλό μηνός – Στο επίκεντρο τα εταιρικά αποτελέσματα

Ευρωπαϊκές μετοχές: Σε υψηλό μηνός – Στο επίκεντρο τα εταιρικά αποτελέσματα

Με άνοδο έκλεισαν οι ευρωπαϊκές μετοχές για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση, καθώς τα καλύτερα του αναμενομένου εταιρικά αποτελέσματα αντιστάθμισαν τις ανησυχίες για τις επιτοκιακές αυξήσεις και την επιβράδυνση της οικονομίας της Ευρωζώνης. 

Ο πανευρωπαϊκός χρηματιστηριακός δείκτης STOXX 600 ενισχύθηκε 1,4% για να κλείσει στο υψηλότερο επίπεδο από τις 20 Σεπτεμβρίου, με το real estate, την τεχνολογία και τον χρηματοπιστωτικό κλάδο να καθοδηγούν τα κέρδη. 

Προσφέροντας στήριγμα στις τραπεζικές μετοχές, η μετοχή της UBS ενισχύθηκε 7,7% από τη στιγμή που η ελβετική τράπεζα ξεπέρασε τις προσδοκίες ως προς τα κέρδη τρίτου τριμήνου χάρη στην εισροή νέων κεφαλαίων. 

Κέρδη 6,5% κατέγραψε και η SAP, από τη στιγμή που η γερμανική εταιρεία λογισμικού ανακοίνωσε μεγαλύτερη του αναμενομένου αύξηση των εσόδων για το τρίτο τρίμηνο, ενώ η Logitech International «είδε» τη μετοχή της να ενισχύεται 12,5% καθώς η εταιρεία επιβεβαίωσε τις προβλέψεις της για ολόκληρη την επιχειρηματική χρήση του 2022.

Γενικότερα, τα εταιρικά κέρδη τρίτου τριμήνου αναμένεται να αυξηθούν 31,3% σε ετήσια βάση. Από τις 65 εισηγμένες του δείκτη STOXX 600 που έχουν ανακοινώσει μέχρι στιγμής αποτελέσματα, το 55,4% έχουν κέρδη και πωλήσεις υψηλότερες των προσδοκιών, σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv, ξεπερνώντας το μέσο όρο του 53% μέχρι στιγμής.

Παρότι τα εταιρικά αποτελέσματα αναμένεται να αυξηθούν 31,3% στο τρίτο τρίμηνο, το πιθανότερο σενάριο κάνει λόγο για επιβράδυνση στο 18,6% στο τέταρτο τρίμηνο και μόλις 3% στο πρώτο τρίμηνο του 2023.  

Ο γερμανικός DAX κέρδισε 0,9%, ο γαλλικός CAC 40 σημείωσε άλμα 1,9%, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 έκλεισε με οριακές απώλειες 0,01%.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB ενισχύθηκε 1,4%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 1,5%. 

 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News