Business & Finance Παρασκευή 21/10/2022, 15:13
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Περιόρισε τις απώλειες επανακτώντας τις 850 μονάδες

Χρηματιστήριο: Περιόρισε τις απώλειες επανακτώντας τις 850 μονάδες

Μικρότερου εύρους απώλειες σε σχέση με το πρωί καταγράφει το Χρηματιστήριο Αθηνών, με αποτέλεσμα να ανακτήσει τις 850 μονάδες, επίπεδο το οποίο το είχε χάσει νωρίτερα. Με τους επενδυτές να έχουν επιδοθεί σε ρευστοποιήσεις σε μετοχές και ομόλογα στην Ευρώπη, το ελληνικό χρηματιστήριο καταγράφει απώλειες στη σημερινή συνεδρίαση σχετικά πιο αναίμακτα με τις ευρωπαϊκές αγορές.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου έχει αναρριχηθεί στο 5,06%, ενώ αυτή του αντίστοιχου γερμανικού bund έχει σκαρφαλώσει σε υψηλό 11ετίας στο 2,49%. Παράλληλα η απόδοση του γαλλικού δεκαετούς έχει ξεπεράσει το 3% (3,04%) για πρώτη φορά από τον Φεβρουάριο του 2012. Με την συνεδρίαση της ΕΚΤ προγραμματισμένη για την ερχόμενη εβδομάδα, τους επενδυτικούς κύκλους τους έχει κυριέψει εκ νέου ο φόβος από την επικείμενη αύξηση των επιτοκίων, με τις χρηματαγορές να προεξοφλούν

Κρατάει χαρακτήρα η Λεωφόρος Αθηνών

Ο Γενικός Δείκτης κινείται χαμηλότερα κατά 0,28% και περιηγείται πέριξ των 852 μονάδων, με τον τζίρο σε υποτονικά επίπεδα, διαμορφούμενος στα 24 εκατ. ευρώ και τον όγκο συναλλαγών στα 7 εκατ. μετοχές.

Με απώλειες της τάξεως του 0,40% κινείται ο Δείκτης Υψηλής Κεφαλαιοποίησης, πιο ήπια η πτώση του Mid Cap περί του 0,20%.

Στην υψηλή κεφαλαιοποίηση, οι μετοχές των Jumbo, Coca Cola, Eurobank και ΟΠΑΠ κινούνται χαμηλότερα του -1%.

Στον αντίποδα, η μετοχή της Σαράντης ξεχωρίζει με άνοδο 1,91%, όπως και της Motor Oil (+1,31%).

Δείτε ΕΔΩ την εικόνα της αγοράς.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News