Business & Finance Τετάρτη 19/10/2022, 14:38
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Μάχη να διαγράψει τις απώλειες

Χρηματιστήριο: Μάχη να διαγράψει τις απώλειες

Σε μάχη να διαγράψει τις σημερινές απώλειες να υπερβεί το μηδέν και να επανέλθει σε ανοδική τροχιά έχει επιδοθεί το Χρηματιστήριο Αθηνών. Και οι δύο προσπάθειες δεν στέφθηκαν με επιτυχία, φέρνοντας τον Γενικό Δείκτη οριακά χαμηλότερα του μηδενός.  

Οι επενδυτές ανά την Ευρώπη παραμένουν επιφυλακτικοί μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη (είχαν προηγηθεί αυτά για τη Βρετανία) που έδειξαν ότι εντέλει διαμορφώθηκε τον Σεπτέμβριο ελάχιστα χαμηλότερα των αρχικών εκτιμήσεων στο 9,9%, από 9,1% ένα μήνα νωρίτερα κι έναντι της προκαταρκτικής ανάγνωσης για ρυθμό 10%.

Η εικόνα στην ελληνική αγορά

Από την άλλη η Λεωφόρος Αθηνών κυριαρχείται δύο ημέρες από τις αναφορές για νέες επιχειρηματικές συμφωνίες. Χθες, όπως έγραψε και το MR υπήρξε ενδιαφέρον από ιταλικό όμιλο για την απόκτηση του 27% των μετοχών της Τράπεζας Πειραιώς που κατέχει το ΤΧΣ. Σήμερα νέες αναφορές κάνουν λόγο ότι το ελληνικό Δημόσιο εξετάζει να πουλήσει το μερίδιό του στον ΟΛΠ, αναφορές που έχουν εκτινάξει τη μετοχή του στο +5%.

Ο Γενικός Δείκτης με την πτώση του της τάξεως του 0,26% έχει υποχωρήσει στις 848,91 μονάδες. Ο τζίρος σήμερα προβληματίζει καθώς κινείται εκ νέου σε χαμηλά επίπεδα διαμορφούμενος στα 23 εκατ. ευρώ, με τον όγκο συναλλαγών να έχει ανέλθει στα 6,5 εκατ. μετοχές.

Πτωτικά κατά 0,19% κινείται ο Δείκτης Υψηλής Κεφαλαιοποίησης, με τον Mid Cap να διατηρείται σε άνοδο με κέρδη 0,46%.

Από τις επιμέρους μετοχές, αυτή της Ελλάκτωρ ξεπερνάει του ΟΛΠ με άλα της τάξεως του 5,56%, ενώ πιο πίσω ακολουθούν ΔΕΗ και ΓΕΚ Τέρνα στο +2,20% και 1,91% αντίστοιχα.

Στην αντίπερα όχθη βρίσκονται οι μετοχές των ΟΠΑΠ (-2,20%), Coca Cola (-1,56%) και Lamda (-1,26%).

Δείτε ΕΔΩ την εικόνα της αγοράς.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Τρ. Πειραιώς: Το ενδιαφέρον των Ιταλών της ION και η στρατηγική του ΤΧΣ

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News