Business & Finance Τετάρτη 19/10/2022, 11:44
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Διόρθωση μετά το τριήμερο ανοδικό σερί

Χρηματιστήριο: Διόρθωση μετά το τριήμερο ανοδικό σερί

Μετά από τρεις διαδοχικές συνεδριάσεις στις οποίες κατέγραψε κέρδη και τα οποία το έφεραν στις 851 μονάδες και σε υψηλό από τις 2 Σεπτεμβρίου, σήμερα ήρθε η ώρα της διόρθωσης για το Χρηματιστήριο Αθηνών. Τα κέρδη των τριών περασμένων συνεδριάσεων σε συνδυασμό με το διήμερο ράλι στις αρχές του Οκτωβρίου, έχουν βάλει τις βάσεις ούτως ώστε το ελληνικό χρηματιστήριο να ολοκληρώσει τον τρέχοντα μήνα με θετικό πρόσημο και συγχρόνως να περιορίσει μέρος των απωλειών που καταγράφει από τις αρχές του έτους.

Στις αγορές επέστρεψε σήμερα ο προβληματισμός που έχει να κάνει με τον πληθωρισμό. Αυτή τη φορά ήταν τα στοιχεία για τις τιμές καταναλωτή στη Βρετανία τον Σεπτέμβριο, οι οποίες κατέγραψαν διψήφιο ποσοστό, τρέχοντας με ρυθμό 10,1%, από 9,9% τον Αύγουστο.

Η πρωινή εικόνα

Πίσω στη Λεωφόρο Αθηνών, ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά 0,85% και έχει πέσει στις 843,61 μονάδες. Οι ανησυχίες για τον πληθωρισμό έφεραν μαζί και περιορισμένο τζίρο, διαμορφούμενος στα 6,5 εκατ. ευρώ, με τον όγκο συναλλαγών στο 1,8 εκατ. μετοχές.

Πτώση της τάξεως του 0,80% καταγράφει και ο Δείκτης Υψηλής Κεφαλαιοποίησης, σε αντίθεση με τον Mid Cap που ενισχύεται ελαφρώς κατά 0,21%. Ο τραπεζικός δείκτης από την άλλη κινείται χαμηλότερα κατά 1,35%.

Από τις επιμέρους μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, αυτή του ΟΛΠ πραγματοποιεί ράλι της τάξεως του 5,54% (οι αναφορές για πώληση της συμμετοχής του ελληνικού Δημοσίου έχει δώσει ώθηση στη μετοχή), ενώ υψηλά κινείται και η μετοχή της Ελλάκτωρ προσθέτοντας περί του 2,47%.  

Στον αντίποδα, οι σημερινές πιέσεις ασκούνται στις μετοχές των Coca Cola (-2,71%), ΟΠΑΠ (2,28%) και Aegean (-1,56%).

Δείτε ΕΔΩ την εικόνα της αγοράς.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Τρ. Πειραιώς: Το ενδιαφέρον των Ιταλών της ION και η στρατηγική του ΤΧΣ

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News