Business & Finance Τρίτη 18/10/2022, 15:19
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Θετικό πρόσημο με στήριξη από τράπεζες και ΔΕΗ

Χρηματιστήριο: Θετικό πρόσημο με στήριξη από τράπεζες και ΔΕΗ

Υψηλότερα των 850 μονάδων έχει ανέλθει το Χρηματιστήριο Αθηνών, ανεβάζοντας ελαφρώς ταχύτητα σε σχέση με το πρωί, βρίσκοντας στήριξη από τις μετοχές των τραπεζών και της ΔΕΗ η οποία για δεύτερη συναπτή ημέρα καταγράφει σημαντικά κέρδη. 
Με τις διεθνείς πιέσεις να έχουν εξαλειφθεί τις τελευταίες ημέρες, οι επενδυτές έχουν επιστρέψει στις μετοχές, ωστόσο σήμερα έχουν γυρίσει την πλάτη στα κρατικά ομόλογα. Οι ρευστοποιήσεις αυτές έχουν φέρει την απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου στο 4,98%, έχοντας αγγίξει το 5,01% στη διάρκεια της ημέρας.

Η εικόνα στη Λεωφόρο Αθηνών

Ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά 1,03% και έχει ανέλθει στις 851,36 μονάδες και σε υψηλό από τις 2 Σεπτεμβρίου. Ο τζίρος έχει αγγίξει τα 35 εκατ. ευρώ και ο όγκος συναλλαγών τα 13 εκατ. μετοχές. 

Ο Δείκτης Υψηλής Κεφαλαιοποίησης προσθέτει 0,93%, με αυτόν της Μεσαίας Κεφαλαιοποίησης να κινείται χαμηλότερα ευρισκόμενος στο +0,60%. Από την άλλη σε ράλι έχει επιδοθεί ο τραπεζικός δείκτης με άνοδο +2,44%, όντας ο κλαδικός δείκτης με την καλύτερη σημερινή εικόνα. 

Από την υψηλή κεφαλαιοποίηση, η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς πραγματοποιεί περί του 6%, με τις αναφορές ότι έχει κατατεθεί πρόταση στο ΤΧΣ για απόκτηση του 227% των μετοχών της να της έχει δώσει ώθηση. Ευνοημένες και οι μετοχές των Alpha Bank, Eurobank με κέρδη 2,72% και 1,83% αντίστοιχα, ενώ με φορά από τη χθεσινή συνεδρίαση κινείται η μετοχή της ΔΕΗ προσθέτοντας 2,55%. 

Μικρού εύρους οι απώλειες που καταγράφουν οι μετοχές των Coca Cola, Jumbo, Lamda, Ελλάκτωρ, ΕΥΔΑΠ, ΟΠΑΠ, Τέρνα Ενεργειακή. 

Δείτε ΕΔΩ την εικόνα της αγοράς.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Οικονομία: Προς τα πάνω η ανάπτυξη αλλά δύσκολοι οι σχεδιασμοί

ELTON: Αυξημένος κατά 35% ο κύκλος εργασιών εννεαμήνου

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News